Postcodes gemeente aalburg

Postcodenummers van gemeente Aalburg: Alle postcodenummers van de gemeente, algemene informatie gemeente, wijken van de gemeente, geografische (GPS) informatie gemeente, demografische gegevens van gemeente, treinstations in de gemeente, gemeentes rondom de gemeente, netnummers van de gemeente, plaatsen in de gemeente

Wilt u meer weten over de postcodenummers van gemeente Aalburg? In dit artikel vindt u alle informatie die u nodig heeft! Naast de postcodenummers van de gemeente, bieden we ook algemene informatie over de gemeente, wijken van de gemeente, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations in de gemeente, gemeentes rondom de gemeente, netnummers van de gemeente en plaatsen in de gemeente. Lees verder om alles te weten te komen over gemeente Aalburg!

Provincie: Noord-Brabant
Burgemeester: Dhr. Fons Naterop
Oppervlakte: 0 km²
Inwoners: 13.000
Gemeentehuis: Grote Kerkstraat 32, 4261BE, Wijk
Postbus: Postbus 40, 4260AA, Wijk
Telefoon: 0416-698700
E-mail: gemeente@aalburg.nl
Website: www.aalburg.nl

Postcodes
Postcode 4260
Postcode 4261
Postcode 4264
Postcode 4265
Postcode 4266
Postcode 4267
Postcode 4268
Postcode 4269

Plaatsen
Babylonienbroek
Drongelen
Eethen
Genderen
Meeuwen
Veen
Wijk en Aalburg
Aalburg

Algemene informatie gemeente Aalburg

Gemeente Aalburg is een gemeente in de provincie Noord-Brabant, gelegen in het zuiden van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 53,5 vierkante kilometer en telt ruim 13.000 inwoners. De gemeente bestaat uit drie kernen: Wijk en Aalburg, Veen en Genderen. De gemeente heeft een rijke geschiedenis en er zijn tal van bezienswaardigheden te vinden, zoals het kasteel van Dussen en de oude dorpskernen van Wijk en Aalburg en Genderen.

Wijken van de gemeente Aalburg

Gemeente Aalburg is verdeeld in drie wijken: Wijk en Aalburg, Veen en Genderen. Wijk en Aalburg is de grootste kern en heeft ongeveer 8.000 inwoners. Veen is de op een na grootste kern en heeft ongeveer 2.500 inwoners. Genderen is de kleinste kern en heeft ongeveer 2.000 inwoners. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo staat Wijk en Aalburg bekend om zijn oude dorpskern en de Sint-Jan de Doperkerk, terwijl Veen bekend staat om zijn vele dijkwoningen en de ligging aan de Afgedamde Maas.

Geografische (GPS) informatie gemeente Aalburg

Gemeente Aalburg is gelegen in het zuiden van Nederland, in de provincie Noord-Brabant. De gemeente ligt aan de Afgedamde Maas en wordt omringd door de gemeenten Heusden, Waalwijk, Werkendam, Woudrichem en Zaltbommel. De GPS-coördinaten van gemeente Aalburg zijn 51.7408° N, 5.1338° E.

Demografische gegevens van gemeente Aalburg

Gemeente Aalburg telt ruim 13.000 inwoners en heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 243 inwoners per vierkante kilometer. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Aalburg is 41 jaar. Het aantal huishoudens in de gemeente bedraagt ongeveer 5.000, waarvan ongeveer 2.500 huishoudens bestaan uit gezinnen met kinderen. Er zijn ongeveer 7.000 woningen in gemeente Aalburg, waarvan het grootste deel koopwoningen zijn.

Treinstations in de gemeente Aalburg

Gemeente Aalburg heeft geen treinstations binnen de gemeentegrenzen. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Geldermalsen, gelegen op ongeveer 15 kilometer afstand. Vanaf station Geldermalsen kunt u met de trein naar diverse bestemmingen in Nederland reizen.

Gemeentes rondom de gemeente Aalburg

Gemeente Aalburg wordt omringd door de gemeenten Heusden, Waalwijk, Werkendam, Woudrichem en Zaltbommel. Deze gemeenten hebben elk hun eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo staat Heusden bekend om zijn oude vestingstad en Woudrichem om zijn historische binnenstad. Waalwijk is bekend vanwege het schoenenmuseum en Zaltbommel vanwege de oude stadskern.

Netnummers van de gemeente Aalburg

Het netnummer van gemeente Aalburg is 0416. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente, zowel voor vaste als mobiele telefoons.

Plaatsen in de gemeente Aalburg

Gemeente Aalburg bestaat uit drie kernen: Wijk en Aalburg, Veen en Genderen. Elke kern heeft zijn eigen bezienswaardigheden en kenmerken. Zo staat Wijk en Aalburg bekend om zijn oude dorpskern en de Sint-Jan de Doperkerk, terwijl Veen bekend staat om zijn vele dijkwoningen en de ligging aan de Afgedamde Maas. Genderen is de kleinste kern en heeft een aantal mooie historische gebouwen, zoals de Hervormde Kerk en de molen van Groot.

FAQs

1. Wat is het aantal inwoners van gemeente Aalburg?
Antwoord: Gemeente Aalburg telt ruim 13.000 inwoners.

2. Welke kernen heeft gemeente Aalburg?
Antwoord: Gemeente Aalburg bestaat uit drie kernen: Wijk en Aalburg, Veen en Genderen.

3. Wat is het netnummer van gemeente Aalburg?
Antwoord: Het netnummer van gemeente Aalburg is 0416.

4. Heeft gemeente Aalburg treinstations?
Antwoord: Nee, gemeente Aalburg heeft geen treinstations binnen de gemeentegrenzen.

5. Wat zijn de GPS-coördinaten van gemeente Aalburg?
Antwoord: De GPS-coördinaten van gemeente Aalburg zijn 51.7408° N, 5.1338° E.

Conclusie

Gemeente Aalburg is een mooie gemeente in het zuiden van Nederland, gelegen in de provincie Noord-Brabant. De gemeente heeft veel te bieden, zoals de postcodenummers van de gemeente, algemene informatie over de gemeente, wijken van de gemeente, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations in de gemeente, gemeentes rondom de gemeente, netnummers van de gemeente en plaatsen in de gemeente. Of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de gemeente, de bezienswaardigheden of gewoon wilt weten welke postcodes er zijn, dit artikel biedt u alle informatie die u nodig heeft!