Postcodes gemeente ermelo

Postcodenummers van gemeente Ermelo: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen

Bent u op zoek naar informatie over de postcodenummers van gemeente Ermelo? Dan bent u op de juiste plek. In deze uitgebreide gids vindt u alle relevante informatie over de verschillende postcodenummers in Ermelo. We bespreken algemene informatie over de gemeente, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Ermelo, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Ermelo

Ermelo is een gemeente in de provincie Gelderland, gelegen aan de rand van de Veluwe. De gemeente heeft een oppervlakte van 87,48 km² en telt ongeveer 27.000 inwoners. De geschiedenis van Ermelo gaat terug tot de prehistorie, en er zijn nog steeds sporen van de oude bewoners te vinden in het landschap. In de middeleeuwen was Ermelo een belangrijk centrum van handel en nijverheid, en in de 19e eeuw begon de toeristische ontwikkeling van de regio.

Wijken in Ermelo

Ermelo heeft verschillende wijken, elk met hun eigen karakter en voorzieningen. Hieronder vindt u een overzicht van de wijken in Ermelo:

– Centrum
– West
– Noord
– Zuid
– Oost

Geografische (GPS) informatie over Ermelo

Ermelo is gelegen aan de rand van de Veluwe, een uitgestrekt natuurgebied dat bekend staat om zijn bossen, heidevelden en zandverstuivingen. De gemeente wordt begrensd door verschillende andere gemeenten, waaronder Putten, Nunspeet, Harderwijk en Barneveld. De GPS-coördinaten van Ermelo zijn 52.3045° N, 5.6198° E.

Demografische gegevens van Ermelo

Ermelo heeft ongeveer 27.000 inwoners, waarvan ongeveer de helft man en de helft vrouw is. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar. De meeste inwoners van Ermelo zijn van Nederlandse afkomst, maar er zijn ook andere nationaliteiten vertegenwoordigd. De meest voorkomende religies zijn het christendom en de islam.

Treinstations in Ermelo

Ermelo heeft één treinstation, namelijk station Ermelo. Dit station ligt aan de spoorlijn Utrecht – Zwolle. Vanaf station Ermelo vertrekken treinen naar verschillende bestemmingen in Nederland.

Gemeentes rondom Ermelo

Ermelo wordt begrensd door verschillende andere gemeenten. Hieronder vindt u een overzicht van deze gemeenten:

– Putten
– Nunspeet
– Harderwijk
– Barneveld

Netnummers in Ermelo

Het netnummer van Ermelo is 0341. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in Ermelo en de omliggende gemeenten.

Bekende plaatsen in Ermelo

Ermelo heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder:

– Het centrum van Ermelo, met zijn gezellige winkelstraten en terrasjes
– Het Ermelosche Heideveld, een prachtig natuurgebied met uitgestrekte heidevelden en bossen
– Het Veluwemeer, een groot meer dat zich uitstrekt over verschillende gemeenten in de regio

FAQs

1. Hoeveel wijken heeft Ermelo?
Ermelo heeft vijf wijken, namelijk Centrum, West, Noord, Zuid en Oost.

2. Welke GPS-coördinaten heeft Ermelo?
De GPS-coördinaten van Ermelo zijn 52.3045° N, 5.6198° E.

3. Welke religies komen het meest voor in Ermelo?
De meest voorkomende religies in Ermelo zijn het christendom en de islam.

4. Welke gemeentes grenzen aan Ermelo?
Ermelo wordt begrensd door de gemeentes Putten, Nunspeet, Harderwijk en Barneveld.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Ermelo?
Bekende plaatsen in Ermelo zijn onder andere het centrum van Ermelo, het Ermelosche Heideveld en het Veluwemeer.

Conclusie

In deze uitgebreide gids hebben we alle relevante informatie over de postcodenummers van gemeente Ermelo besproken. We hebben het gehad over algemene informatie over de gemeente, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Ermelo, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heeft deze gids u geholpen om meer te weten te komen over de postcodenummers van Ermelo.