Postcodes gemeente appingedam

Postcodenummers van gemeente Appingedam: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Appingedam, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers in deze gemeente, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Appingedam is gelegen in de provincie Groningen en telt ongeveer 12.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de stad Appingedam en de dorpen Garrelsweer, Laskwerd, Marsum en Wirdum. De gemeente Appingedam heeft de volgende postcodenummers: 9901, 9902, 9903, 9904, 9905, 9906, 9907 en 9908.

Wijken

De gemeente Appingedam is verdeeld in verschillende wijken. De wijken zijn: Appingedam Centrum, Appingedam Oost, Appingedam West, Fivelingo, Garreweer, Laskwerd, Marsum en Wirdum. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Appingedam heeft een oppervlakte van 24,81 km². De gemeente ligt in het noorden van Nederland en grenst aan de Waddenzee. De GPS-coördinaten van Appingedam zijn 53.3217° N, 6.8531° E.

Demografische gegevens

De gemeente Appingedam telt ongeveer 12.000 inwoners. De gemeente heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 483 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente is 44 jaar.

Treinstations

De gemeente Appingedam heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is het treinstation van Delfzijl, dat op ongeveer 10 km afstand van Appingedam ligt.

Gemeentes rondom

De gemeente Appingedam grenst aan verschillende andere gemeentes. De gemeentes die grenzen aan Appingedam zijn: Delfzijl, Ten Boer, Eemsmond, Loppersum en Slochteren.

Netnummers

Het netnummer van Appingedam is 0596.

Bekende plaatsen

De gemeente Appingedam heeft verschillende bekende plaatsen. De bekendste plaatsen zijn de stad Appingedam en het dorp Wirdum.

FAQs

1. Wat is het gemiddelde inkomen van de inwoners van Appingedam?

Het gemiddelde inkomen van de inwoners van Appingedam is ongeveer €27.000 per jaar.

2. Welke bezienswaardigheden zijn er te vinden in Appingedam?

Enkele bezienswaardigheden in Appingedam zijn de Nicolaïkerk, de hangende keukens en het museum Stad Appingedam.

3. Hoeveel inwoners heeft het dorp Wirdum?

Het dorp Wirdum telt ongeveer 600 inwoners.

4. Welke sportverenigingen zijn er te vinden in Appingedam?

In Appingedam zijn verschillende sportverenigingen te vinden, waaronder voetbalclub Appingedam, tennisvereniging LEO en korfbalclub DWA/Argo.

5. Wat is de geschiedenis van Appingedam?

Appingedam is ontstaan in de middeleeuwen en heeft een rijke geschiedenis. In de 17e eeuw was Appingedam een belangrijke handelsstad en in de 19e eeuw groeide de stad uit tot een belangrijk industrieel centrum.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Appingedam, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht.