Postcodes gemeente hilversum

Postcodenummers van gemeente Hilversum: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

In dit artikel leer je alles over de postcodes van gemeente Hilversum. We gaan dieper in op de algemene informatie over de postcodes, wijken en gemeentes rondom Hilversum. We bieden GPS-informatie over de verschillende wijken en de bijbehorende postcodes. Verder geven we demografische gegevens over de bevolking van Hilversum en informatie over de treinstations en netnummers van de stad. Tot slot bespreken we bekende plaatsen in de regio en geven we een overzicht van de meest gestelde vragen over de postcodes van Hilversum.

Algemene informatie

De postcodes in Hilversum beginnen met de cijfers 1211 tot en met 1223. In totaal heeft Hilversum 15 verschillende wijken, die elk hun eigen postcode hebben. De wijken zijn genummerd van 1 tot en met 15. In totaal heeft Hilversum ongeveer 91.000 inwoners.

Wijken

De wijken van Hilversum zijn: Centrum, Noordwest, Oost, Zuid, Zuidoost, Noordoost, Kerkelanden, Trompenberg, Boomberg, Hilversumse Meent, Erfgooierskwartier, Seinhorst, Havenkwartier, Schilderskwartier en Media Park.

Geografische (GPS) informatie

De GPS-coördinaten van Hilversum zijn: 52.2288° N, 5.1750° E. De meeste wijken van Hilversum bevinden zich rondom het centrum van de stad. De postcodegebieden 1211 en 1215 zijn het dichtst bij het centrum gelegen.

Demografische gegevens

Hilversum is een populaire woonplaats voor jonge gezinnen en ouderen. Ongeveer 30% van de bevolking is tussen de 20 en 40 jaar oud. Daarnaast is ongeveer 25% van de bevolking ouder dan 65 jaar. In Hilversum wonen relatief veel hoogopgeleide mensen. Het gemiddelde inkomen in Hilversum ligt hoger dan het landelijke gemiddelde.

Treinstations

Hilversum heeft drie treinstations: Hilversum Centraal, Hilversum Sportpark en Hilversum Media Park. Hilversum Centraal is het belangrijkste station van de stad en ligt op loopafstand van het centrum. Vanaf dit station vertrekken treinen naar onder andere Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.

Gemeentes rondom

Hilversum ligt in de provincie Noord-Holland en grenst aan een aantal andere gemeentes, waaronder Huizen, Blaricum, Laren, Bussum en Naarden. De postcodes van deze gemeentes beginnen allemaal met de cijfers 12.

Netnummers

Het netnummer van Hilversum is 035. Dit netnummer geldt voor de hele stad en de omliggende gemeentes.

Bekende plaatsen

In de omgeving van Hilversum zijn een aantal bekende plaatsen te vinden, waaronder Baarn, Soest, Amersfoort en Utrecht. Deze plaatsen zijn allemaal goed bereikbaar vanuit Hilversum.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het netnummer van Hilversum?
Het netnummer van Hilversum is 035.

2. Hoeveel wijken heeft Hilversum?
Hilversum heeft 15 verschillende wijken.

3. Wat zijn de GPS-coördinaten van Hilversum?
De GPS-coördinaten van Hilversum zijn: 52.2288° N, 5.1750° E.

4. Welke treinstations heeft Hilversum?
Hilversum heeft drie treinstations: Hilversum Centraal, Hilversum Sportpark en Hilversum Media Park.

5. Welke gemeentes grenzen aan Hilversum?
Hilversum grenst aan een aantal gemeentes, waaronder Huizen, Blaricum, Laren, Bussum en Naarden.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over de postcodes van gemeente Hilversum. We hebben gekeken naar de verschillende wijken van de stad, de demografische gegevens van de inwoners en de treinstations en netnummers van Hilversum. Ook hebben we gekeken naar de gemeentes rondom Hilversum en bekende plaatsen in de regio. Met deze informatie kun je goed voorbereid op pad in Hilversum en de omgeving.