Postcodes gemeente hellendoorn

Postcodenummers van gemeente Hellendoorn: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Gemeente Hellendoorn is een gemeente in de provincie Overijssel in Nederland. Het heeft een totale oppervlakte van 147,6 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 36.000 inwoners. In dit artikel zullen we de postcodenummers van gemeente Hellendoorn bespreken, evenals algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Hellendoorn bestaat uit elf kernen, namelijk Hellendoorn, Nijverdal, Haarle, Daarle, Daarlerveen, Hulsen, Egede, Marle, Rhaan, Zuna en Notter. De gemeente is gelegen in het noordwesten van de provincie Overijssel en grenst aan de gemeenten Rijssen-Holten, Wierden, Twenterand en de gemeente Raalte.

Wijken

De gemeente Hellendoorn is verdeeld in verschillende wijken, namelijk Nijverdal, Hellendoorn, Kruidenwijk, Zeeheldenbuurt, Hofland-Noord, Hofland-Zuid, Oranjebuurt, Noetsele, Rijssenseberg, Wierdense Es en ’t Lochter. Elke wijk heeft een eigen karakter en biedt verschillende voorzieningen en faciliteiten.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Hellendoorn heeft een oppervlakte van 147,6 vierkante kilometer en is gelegen tussen de Sallandse Heuvelrug en de Regge. Het is een prachtig gebied met veel groen en water. De gemeente is goed bereikbaar via de N35 en de N347.

Demografische gegevens

De gemeente Hellendoorn heeft een bevolking van ongeveer 36.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar. De bevolkingssamenstelling van de gemeente is redelijk homogeen. Ongeveer 94% van de inwoners is van Nederlandse afkomst.

Treinstations

De gemeente Hellendoorn heeft twee treinstations, namelijk station Nijverdal en station Nijverdal West. Beide stations zijn gelegen aan de spoorlijn Zwolle-Almelo en bieden goede verbindingen met de rest van Nederland.

Gemeentes rondom

De gemeente Hellendoorn grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Rijssen-Holten, Wierden, Twenterand en de gemeente Raalte. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen karakter en biedt verschillende mogelijkheden voor recreatie en ontspanning.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Hellendoorn is 0548. Dit netnummer wordt gebruikt voor vaste telefoonaansluitingen in de gemeente.

Bekende plaatsen

In de gemeente Hellendoorn zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, zoals het Avonturenpark Hellendoorn, de Sallandse Heuvelrug, het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Hollands Schwarzwald. Elk van deze plaatsen biedt verschillende mogelijkheden voor recreatie en ontspanning.

FAQs

1. Wat is het totale aantal inwoners van de gemeente Hellendoorn?
Het totale aantal inwoners van de gemeente Hellendoorn is ongeveer 36.000.

2. Welke treinstations heeft de gemeente Hellendoorn?
De gemeente Hellendoorn heeft twee treinstations, namelijk station Nijverdal en station Nijverdal West.

3. Wat zijn de bekende plaatsen in de gemeente Hellendoorn?
Enkele bekende plaatsen in de gemeente Hellendoorn zijn het Avonturenpark Hellendoorn, de Sallandse Heuvelrug, het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Hollands Schwarzwald.

4. Wat is het netnummer van de gemeente Hellendoorn?
Het netnummer van de gemeente Hellendoorn is 0548.

5. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Hellendoorn?
De gemeente Hellendoorn grenst aan de gemeentes Rijssen-Holten, Wierden, Twenterand en de gemeente Raalte.

Conclusie

In dit artikel hebben we de postcodenummers van gemeente Hellendoorn besproken, evenals algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Gemeente Hellendoorn is een prachtige gemeente met veel mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. Met dit artikel hopen we u voldoende informatie te hebben gegeven over deze mooie gemeente.