Postcodes gemeente kaag en braassem

Postcodenummers van gemeente Kaag en Braassem: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Kaag en Braassem, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over deze gemeente, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Kaag en Braassem is gelegen in de provincie Zuid-Holland en telt ongeveer 27.000 inwoners. De gemeente bestaat uit dertien kernen, waaronder Roelofarendsveen, Leimuiden en Woubrugge. De gemeente is ontstaan in 2009 door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Alkemade en Jacobswoude.

Wijken

De gemeente Kaag en Braassem heeft verschillende wijken, waaronder de wijken Roelofarendsveen, Leimuiden, Woubrugge, Rijnsaterwoude en Oud-Ade. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en specifieke postcodenummers.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Kaag en Braassem heeft een oppervlakte van ongeveer 66 vierkante kilometer en is gelegen aan de westkant van de provincie Zuid-Holland. De gemeente ligt aan de rivier de Oude Rijn en heeft een aantal grote plassen, waaronder de Kagerplassen en de Braassemermeer. Ook zijn er verschillende natuurgebieden in de gemeente, waaronder het Braassemerland en het Wijde Aa gebied.

Demografische gegevens

De gemeente Kaag en Braassem heeft een relatief jonge bevolking. Ongeveer 23% van de inwoners is jonger dan 18 jaar en 16% is ouder dan 65 jaar. De gemeente heeft ook een hoog percentage huishoudens met kinderen (ongeveer 33%). Verder heeft de gemeente een gemiddeld inkomen, hoger dan het landelijk gemiddelde.

Treinstations

De gemeente Kaag en Braassem heeft geen treinstations binnen de gemeentegrenzen. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Leiden Centraal, dat op ongeveer 10 kilometer afstand ligt. Vanaf dit station zijn er verbindingen naar verschillende steden in Nederland.

Gemeentes rondom

De gemeente Kaag en Braassem grenst aan verschillende andere gemeentes in de provincie Zuid-Holland, waaronder Leiden, Nieuwkoop, Teylingen en Alphen aan den Rijn. Deze gemeentes hebben elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Kaag en Braassem is 071. Dit nummer wordt gebruikt voor telefoonnummers binnen de gemeente en daarbuiten.

Bekende plaatsen

De gemeente Kaag en Braassem heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Roelofarendsveen, Leimuiden en Woubrugge. Deze plaatsen hebben elk hun eigen bezienswaardigheden en attracties, zoals de Kagerplassen en de Veenmolen.

FAQs

1. Wat is het aantal inwoners van de gemeente Kaag en Braassem?
Antwoord: De gemeente telt ongeveer 27.000 inwoners.

2. Welke wijken heeft de gemeente Kaag en Braassem?
Antwoord: De gemeente heeft verschillende wijken, waaronder Roelofarendsveen, Leimuiden, Woubrugge, Rijnsaterwoude en Oud-Ade.

3. Welke treinstations zijn er in de gemeente Kaag en Braassem?
Antwoord: Er zijn geen treinstations binnen de gemeentegrenzen. Het dichtstbijzijnde station is Station Leiden Centraal.

4. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Kaag en Braassem?
Antwoord: De gemeente grenst aan verschillende andere gemeentes in de provincie Zuid-Holland, waaronder Leiden, Nieuwkoop, Teylingen en Alphen aan den Rijn.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in de gemeente Kaag en Braassem?
Antwoord: Bekende plaatsen in de gemeente zijn onder andere Roelofarendsveen, Leimuiden en Woubrugge.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Kaag en Braassem. We hebben informatie gegeven over algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je nu een beter idee van deze mooie gemeente in Zuid-Holland.