Postcodes gemeente westervoort

Postcodenummers van gemeente Westervoort: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Gemeente Westervoort is een kleine gemeente in de provincie Gelderland, gelegen aan de Rijn. De gemeente heeft zeven wijken en is omringd door de steden Arnhem, Duiven, en Zevenaar. In dit artikel geven we een overzicht van de postcodenummers van gemeente Westervoort, algemene informatie over de gemeente, wijken, GPS-informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Westervoort

Gemeente Westervoort heeft een oppervlakte van 7,84 km² en een inwonersaantal van 15.273. De gemeente heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de middeleeuwen. Tegenwoordig is Westervoort voornamelijk bekend om haar gunstige ligging aan de Rijn en haar goede verbindingen met de omliggende steden.

Wijken in gemeente Westervoort

Gemeente Westervoort heeft zeven wijken, namelijk: Broeklanden, De Leigraaf, De Weem, Het Lange Water, Klapstraat, Kerkallee, en Steenderens. Elk van deze wijken heeft haar eigen karakter en kenmerken.

GPS-informatie van gemeente Westervoort

Gemeente Westervoort ligt op 51° 57′ 0″ noorderbreedte en 5° 58′ 0″ oosterlengte. De gemeente heeft een gemiddelde hoogte van 10 meter boven zeeniveau.

Demografische gegevens van gemeente Westervoort

Gemeente Westervoort heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. De gemeente heeft een lage werkloosheid en een hoog percentage hoger opgeleiden. Het inwonersaantal van Westervoort is de afgelopen jaren gestaag gegroeid.

Treinstations in gemeente Westervoort

Gemeente Westervoort heeft één treinstation, namelijk station Westervoort. Dit station ligt aan de spoorlijn Arnhem-Doetinchem en wordt bediend door de treinen van Arriva.

Gemeentes rondom gemeente Westervoort

Gemeente Westervoort wordt omringd door de steden Arnhem, Duiven, en Zevenaar. Deze steden vormen samen de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Gemeente Westervoort maakt geen deel uit van deze stadsregio.

Netnummers in gemeente Westervoort

Het netnummer van gemeente Westervoort is 026. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente.

Bekende plaatsen in gemeente Westervoort

Gemeente Westervoort heeft enkele bekende plaatsen, waaronder Fort Westervoort, het voormalige fort aan de Rijn dat tegenwoordig dienst doet als evenementenlocatie, en de Brouwershof, een historische boerderij die tegenwoordig wordt gebruikt als vergaderlocatie.

FAQs:

1. Wat is het inwonersaantal van gemeente Westervoort?
Het inwonersaantal van gemeente Westervoort is 15.273.

2. Hoeveel treinstations heeft gemeente Westervoort?
Gemeente Westervoort heeft één treinstation, namelijk station Westervoort.

3. Wat is het netnummer van gemeente Westervoort?
Het netnummer van gemeente Westervoort is 026.

4. Wat zijn de wijken van gemeente Westervoort?
Gemeente Westervoort heeft zeven wijken, namelijk: Broeklanden, De Leigraaf, De Weem, Het Lange Water, Klapstraat, Kerkallee, en Steenderens.

5. Wat zijn bekende plaatsen in gemeente Westervoort?
Bekende plaatsen in gemeente Westervoort zijn Fort Westervoort en de Brouwershof.

Conclusie:

Gemeente Westervoort is een kleine gemeente in de provincie Gelderland, gelegen aan de Rijn. De gemeente heeft zeven wijken en is omringd door de steden Arnhem, Duiven, en Zevenaar. In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van de postcodenummers van gemeente Westervoort, algemene informatie over de gemeente, wijken, GPS-informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel nuttig is geweest en dat het heeft bijgedragen aan uw kennis van gemeente Westervoort.