Postcodes gemeente loppersum

Postcodenummers van gemeente Loppersum: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je ooit op zoek bent geweest naar postcodes in de gemeente Loppersum, dan ben je op de juiste plek beland. In dit artikel zullen we je informeren over alle postcodenummers die in gemeente Loppersum te vinden zijn, samen met andere nuttige informatie zoals de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Loppersum

Gemeente Loppersum is gelegen in de provincie Groningen en heeft een oppervlakte van 97,92 km². In 2020 telde de gemeente Loppersum 9.240 inwoners. De gemeente Loppersum bestaat uit de volgende plaatsen: Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Leermens, Loppersum, Middelstum, Oosterwijtwerd, Startenhuizen, Stedum, Toornwerd, Westeremden, Westerwijtwerd, en Wirdum.

Wijken in gemeente Loppersum

Gemeente Loppersum is onderverdeeld in 14 wijken, namelijk: Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Leermens, Loppersum, Middelstum, Oosterwijtwerd, Startenhuizen, Stedum, Toornwerd, Westeremden, Westerwijtwerd, en Wirdum. Elke wijk heeft een eigen postcode. Hieronder vind je een overzicht van alle postcodes per wijk:

Eenum: 9914
Garrelsweer: 9918
Garsthuizen: 9923
Huizinge: 9992
Leermens: 9912
Loppersum: 9919
Middelstum: 9991
Oosterwijtwerd: 9911
Startenhuizen: 9922
Stedum: 9921
Toornwerd: 9915
Westeremden: 9922
Westerwijtwerd: 9922
Wirdum: 9917

Geografische (GPS) informatie over gemeente Loppersum

Gemeente Loppersum heeft een oppervlakte van 97,92 km² en bevindt zich op de coördinaten 53.3321° N, 6.7471° E. De gemeente grenst aan de volgende gemeenten: Eemsdelta, Delfzijl, Appingedam, Het Hogeland en Groningen.

Demografische gegevens van gemeente Loppersum

In 2020 telde gemeente Loppersum 9.240 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Loppersum is 45 jaar. Van de totale bevolking is 49,4% man en 50,6% vrouw. Het aantal huishoudens in gemeente Loppersum is 3.910 en de gemiddelde grootte van een huishouden is 2,3 personen.

Treinstations in gemeente Loppersum

Gemeente Loppersum heeft één treinstation, namelijk station Loppersum. Dit station bevindt zich aan de spoorlijn van Groningen naar Delfzijl.

Gemeentes rondom gemeente Loppersum

Gemeente Loppersum grenst aan de volgende gemeenten:
– Eemsdelta
– Delfzijl
– Appingedam
– Het Hogeland
– Groningen

Netnummers in gemeente Loppersum

Het netnummer van gemeente Loppersum is 0596.

Bekende plaatsen in gemeente Loppersum

Gemeente Loppersum heeft verschillende bekende plaatsen, zoals Middelstum, Stedum en Loppersum. Middelstum is een dorp met een rijke geschiedenis en heeft veel monumentale panden. Stedum is een dorp met een prachtige middeleeuwse kerk en een molen. Loppersum is de hoofdplaats van de gemeente Loppersum en heeft een leuk centrum met diverse winkels en horecagelegenheden.

FAQs

1. Wat is het aantal inwoners van gemeente Loppersum?
Antwoord: In 2020 telde gemeente Loppersum 9.240 inwoners.

2. Hoeveel wijken heeft gemeente Loppersum?
Antwoord: Gemeente Loppersum heeft 14 wijken.

3. Welke gemeenten grenzen aan gemeente Loppersum?
Antwoord: Gemeente Loppersum grenst aan Eemsdelta, Delfzijl, Appingedam, Het Hogeland en Groningen.

4. Wat is het netnummer van gemeente Loppersum?
Antwoord: Het netnummer van gemeente Loppersum is 0596.

5. Hoeveel treinstations heeft gemeente Loppersum?
Antwoord: Gemeente Loppersum heeft één treinstation, namelijk station Loppersum.

Conclusie

In dit artikel hebben we je geïnformeerd over alle postcodenummers die in gemeente Loppersum te vinden zijn, samen met andere nuttige informatie zoals de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze informatie nuttig voor je was.