Postcodes gemeente beverwijk

Postcodenummers van gemeente Beverwijk: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Beverwijk, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je een uitgebreide beschrijving van de verschillende aspecten van deze gemeente, waaronder informatie over de wijken, geografische locatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Lees verder om meer te weten te komen over de gemeente Beverwijk.

Algemene informatie over gemeente Beverwijk

Gemeente Beverwijk is een gemeente gelegen in de provincie Noord-Holland. De gemeente heeft een oppervlakte van 20,12 km² en telt ongeveer 41.000 inwoners. Beverwijk is een stad met een rijke geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de regio. Tegenwoordig is Beverwijk een levendige stad met veel culturele activiteiten en evenementen.

Wijken in gemeente Beverwijk

Gemeente Beverwijk bestaat uit verschillende wijken, elk met zijn eigen kenmerken. De belangrijkste wijken in Beverwijk zijn Centrum, Oostertuinen, Zwaansmeer, Broekpolder, Warande, Westertuinen en Meerestein. Elk van deze wijken heeft zijn eigen unieke sfeer en biedt verschillende voorzieningen voor de bewoners.

Geografische (GPS) informatie over gemeente Beverwijk

Gemeente Beverwijk is gelegen in de regio Kennemerland, in het westen van Nederland. De gemeente ligt aan de kust van de Noordzee en is omringd door verschillende andere gemeenten, waaronder Heemskerk, Velsen, Castricum en Uitgeest. De GPS-coördinaten van Beverwijk zijn 52.4833° N, 4.6563° E.

Demografische gegevens van gemeente Beverwijk

Beverwijk heeft een gevarieerde bevolkingssamenstelling. Ongeveer 70% van de inwoners is van Nederlandse afkomst, terwijl de rest van de bevolking afkomstig is uit andere landen. De meeste inwoners van Beverwijk zijn tussen de 20 en 65 jaar oud. Er zijn relatief veel jongeren en ouderen in de stad. De bevolking van Beverwijk groeit gestaag en de stad wordt steeds populairder als woonplaats.

Treinstations in gemeente Beverwijk

Gemeente Beverwijk heeft twee treinstations: Station Beverwijk en Station Wijk aan Zee. Beide stations zijn onderdeel van de Kennemerlijn, die loopt van Haarlem naar Uitgeest. Vanuit Beverwijk en Wijk aan Zee kun je gemakkelijk de rest van de regio en het land bereiken met de trein.

Gemeentes rondom Beverwijk

Gemeente Beverwijk is omringd door verschillende andere gemeenten. In het noorden grenst Beverwijk aan Castricum, in het oosten aan Heemskerk, in het zuiden aan Velsen en in het westen aan de Noordzee. Deze gemeenten bieden verschillende mogelijkheden voor werk, wonen en recreatie.

Netnummers in gemeente Beverwijk

Het netnummer van Beverwijk is 0251. Dit nummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in Beverwijk en omgeving. Als je iemand wilt bellen in Beverwijk, hoef je alleen maar het netnummer te kiezen gevolgd door het telefoonnummer van de persoon die je wilt bereiken.

Bekende plaatsen in gemeente Beverwijk

Gemeente Beverwijk heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Wijk aan Zee, de Bazaar en het Kennemertheater. Wijk aan Zee is een populaire badplaats met een mooi strand en gezellige terrasjes. De Bazaar is een grote overdekte markt waar je van alles kunt kopen, van kleding tot elektronica. Het Kennemertheater biedt een breed scala aan culturele activiteiten en evenementen.

FAQ’s over gemeente Beverwijk

1. Wat is het postcodegebied van Beverwijk?
Het postcodegebied van Beverwijk is 1940-1949.

2. Wat is de oppervlakte van gemeente Beverwijk?
De oppervlakte van gemeente Beverwijk is 20,12 km².

3. Hoeveel inwoners heeft Beverwijk?
Beverwijk heeft ongeveer 41.000 inwoners.

4. Hoeveel treinstations heeft Beverwijk?
Beverwijk heeft twee treinstations: Station Beverwijk en Station Wijk aan Zee.

5. Wat zijn de belangrijkste wijken in Beverwijk?
De belangrijkste wijken in Beverwijk zijn Centrum, Oostertuinen, Zwaansmeer, Broekpolder, Warande, Westertuinen en Meerestein.

Conclusie

Gemeente Beverwijk is een levendige stad met een rijke geschiedenis en veel mogelijkheden voor werk, wonen en recreatie. In dit artikel hebben we verschillende aspecten van de gemeente besproken, waaronder de wijken, geografische locatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het verkennen van deze prachtige stad.