Postcodes gemeente uithoorn

Postcodenummers van gemeente uithoorn: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Uithoorn, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodes van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Laten we beginnen!

I. Algemene informatie

Uithoorn is een gemeente gelegen in de provincie Noord-Holland, in het westen van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 24 vierkante kilometer en telt ruim 30.000 inwoners. De gemeente Uithoorn bestaat uit verschillende wijken, waaronder de Legmeer, Zijdelwaard, Thamerdal, en meer.

II. Wijken

De gemeente Uithoorn is onderverdeeld in verschillende wijken, elk met hun eigen kenmerken en postcodes. Hieronder vind je een overzicht van de wijken in Uithoorn en hun postcodenummers:

1. Legmeer – Postcodes: 1422, 1424
2. Zijdelwaard – Postcodes: 1421, 1423
3. Thamerdal – Postcode: 1423
4. Meerwijk – Postcode: 1422
5. Dorpscentrum – Postcode: 1421

III. Geografische (GPS) informatie

De gemeente Uithoorn is gelegen aan de rivier de Amstel en wordt omringd door verschillende gemeentes, waaronder Aalsmeer, Amstelveen en De Ronde Venen. De GPS-coördinaten van het centrum van Uithoorn zijn 52.238764 (latitude) en 4.821644 (longitude).

IV. Demografische gegevens

Uithoorn is een relatief jonge gemeente, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 40 jaar. Ongeveer 30% van de bevolking is van buitenlandse afkomst. De meest gesproken talen in de gemeente zijn Nederlands, Engels en Spaans.

V. Treinstations

Uithoorn heeft geen treinstations binnen de gemeente, maar het is wel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Amsterdam-Zuid, op ongeveer 20 minuten rijden van Uithoorn. Vanaf hier kun je de bus nemen naar Uithoorn.

VI. Gemeentes rondom

Uithoorn wordt omringd door verschillende gemeentes, waaronder Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Nieuwkoop.

VII. Netnummers

Het netnummer van Uithoorn is 0297. Als je vanuit het buitenland belt, moet je eerst het landnummer (+31) invoeren, gevolgd door het netnummer zonder de eerste 0.

VIII. Bekende plaatsen

Uithoorn heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het Zijdelmeer, de Amstel, de Thamerkerk en de Legmeerpolder. Daarnaast is er ook een aantal historische gebouwen te vinden in de gemeente, zoals de molen De Jonge Dirk en het Fort aan de Drecht.

FAQs

1. Wat is het postcodenummer van de Legmeer?
Het postcodenummer van de Legmeer is 1422 en 1424.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Uithoorn?
De gemeente Uithoorn telt ruim 30.000 inwoners.

3. Welke talen worden er gesproken in Uithoorn?
De meest gesproken talen in Uithoorn zijn Nederlands, Engels en Spaans.

4. Is Uithoorn goed bereikbaar met het openbaar vervoer?
Ja, Uithoorn is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Amsterdam-Zuid, op ongeveer 20 minuten rijden van Uithoorn.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in Uithoorn?
Enkele bekende plaatsen in Uithoorn zijn het Zijdelmeer, de Amstel, de Thamerkerk en de Legmeerpolder.

Conclusie

Uithoorn is een mooie gemeente gelegen in de provincie Noord-Holland, met verschillende wijken, geografische informatie, demografische gegevens, en meer. Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van Uithoorn, dan hopen wij dat dit artikel je verder geholpen heeft. Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.