Postcodes gemeente leudal

Postcodenummers van gemeente Leudal: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Leudal, dan bent u op de juiste plek. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over postcodes in de gemeente Leudal. We zullen informatie geven over de verschillende wijken in de gemeente, GPS-coördinaten, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Leudal, netnummers en bekende plaatsen in de buurt.

Algemene informatie over gemeente Leudal

Gemeente Leudal is gelegen in de Nederlandse provincie Limburg en heeft een oppervlakte van 164,7 vierkante kilometer. Het is een relatief kleine gemeente, met ongeveer 37.000 inwoners. De gemeente bestaat uit 16 kernen, waaronder Heythuysen, Roggel, Neer, Haelen en Horn.

Wijken in gemeente Leudal

De gemeente Leudal is verdeeld in verschillende wijken, namelijk Heythuysen, Grathem, Baexem, Roggel, Haelen, Horn, Neer, Nunhem en Buggenum. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Zo staat Heythuysen bekend om zijn gezellige dorpskern en zijn vele evenementen, terwijl Roggel bekend staat om zijn prachtige natuurgebieden.

Geografische (GPS) informatie

Als u op zoek bent naar de GPS-coördinaten van gemeente Leudal, dan kunt u deze vinden op verschillende websites. De coördinaten van het gemeentehuis van Leudal zijn bijvoorbeeld: 51.245729, 5.896733.

Demografische gegevens

Gemeente Leudal heeft ongeveer 37.000 inwoners, waarvan de meeste in Heythuysen wonen. De gemeente heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 42 jaar. De meeste inwoners van Leudal zijn werkzaam in de dienstverlenende sector, gevolgd door de detailhandel en de industrie.

Treinstations

Gemeente Leudal heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel verschillende stations in de buurt. Zo kunt u bijvoorbeeld de trein nemen vanaf station Roermond of station Weert. Beide stations liggen op ongeveer 15 kilometer afstand van gemeente Leudal.

Gemeentes rondom Leudal

Gemeente Leudal grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Nederweert, Weert, Roermond en Maasgouw. Deze gemeentes hebben allemaal hun eigen charme en bezienswaardigheden. Zo staat Roermond bekend om zijn mooie oude binnenstad en zijn designer outlet, terwijl Maasgouw bekend staat om zijn prachtige natuurgebieden.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Leudal is 0475. Dit netnummer hoort bij de regio Midden-Limburg en wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen

Gemeente Leudal heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Heythuysen, Roggel, Neer en Haelen. Deze plaatsen hebben allemaal hun eigen charme en bezienswaardigheden. Zo staat Haelen bekend om zijn mooie kastelen en landhuizen, terwijl Neer bekend staat om zijn prachtige natuur en zijn gezellige dorpskern.

FAQs

1. Wat zijn de GPS-coördinaten van gemeente Leudal?
De GPS-coördinaten van gemeente Leudal zijn 51.245729, 5.896733.

2. Heeft gemeente Leudal een eigen treinstation?
Nee, gemeente Leudal heeft geen eigen treinstation.

3. Hoeveel inwoners heeft gemeente Leudal?
Gemeente Leudal heeft ongeveer 37.000 inwoners.

4. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Leudal?
Gemeente Leudal grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Nederweert, Weert, Roermond en Maasgouw.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Leudal?
De bekende plaatsen in gemeente Leudal zijn onder andere Heythuysen, Roggel, Neer en Haelen.

Conclusie

Gemeente Leudal is een prachtige gemeente in de provincie Limburg, met veel verschillende wijken en bezienswaardigheden. In dit artikel hebben we informatie gegeven over de verschillende wijken in de gemeente, GPS-coördinaten, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Leudal, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de informatie die u zocht.