Postcodes gemeente geertruidenberg

Postcodenummers van gemeente Geertruidenberg: algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Geertruidenberg, ben je op de goede plek. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodes van deze gemeente, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Geertruidenberg is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt ruim 22.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 30 vierkante kilometer. De gemeente is ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige gemeenten Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer.

Wijken

De gemeente Geertruidenberg bestaat uit verschillende wijken, waaronder de wijken Geertruidenberg, Raamsdonk, Raamsdonksveer, De Wijk, De Hoge Schouw en de Zanddonk. Elke wijk heeft zijn eigen postcodes.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Geertruidenberg ligt in het westen van de provincie Noord-Brabant en grenst aan de gemeenten Oosterhout, Drimmelen, en de gemeente Werkendam. De gemeente ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van Breda en Tilburg. De GPS-coördinaten van de gemeente zijn 51.7029° N, 4.8401° E.

Demografische gegevens

De gemeente Geertruidenberg heeft een inwonersaantal van ruim 22.000 mensen. De bevolkingsdichtheid is ongeveer 739 inwoners per vierkante kilometer. De gemeente heeft een relatief oudere bevolking; ongeveer 20% van de inwoners is 65 jaar of ouder.

Treinstations

De gemeente Geertruidenberg heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Oosterhout, dat op ongeveer 5 kilometer afstand van de gemeente ligt. Vanaf station Oosterhout zijn er directe verbindingen naar Breda en Tilburg.

Gemeentes rondom

De gemeente Geertruidenberg grenst aan de gemeenten Oosterhout, Drimmelen, en de gemeente Werkendam. Deze gemeenten hebben elk hun eigen postcodes.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Geertruidenberg is 0162. Dit netnummer geldt voor alle telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen

In de gemeente Geertruidenberg zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder de historische vestingstad Geertruidenberg, het dorp Raamsdonk en het dorp Raamsdonksveer.

FAQs

1. Wat is het inwonersaantal van de gemeente Geertruidenberg?
Het inwonersaantal van de gemeente Geertruidenberg is ruim 22.000 mensen.

2. Heeft de gemeente Geertruidenberg een eigen treinstation?
Nee, de gemeente Geertruidenberg heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Oosterhout.

3. Wat is het netnummer van de gemeente Geertruidenberg?
Het netnummer van de gemeente Geertruidenberg is 0162.

4. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Geertruidenberg?
De gemeente Geertruidenberg grenst aan de gemeenten Oosterhout, Drimmelen, en de gemeente Werkendam.

5. Welke bekende plaatsen zijn er te vinden in de gemeente Geertruidenberg?
In de gemeente Geertruidenberg zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder de historische vestingstad Geertruidenberg, het dorp Raamsdonk en het dorp Raamsdonksveer.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle informatie gegeven die je nodig hebt over de postcodenummers van de gemeente Geertruidenberg. We hebben informatie gegeven over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat je met deze informatie goed op de hoogte bent van de postcodes van de gemeente Geertruidenberg.