Postcodes gemeente leiderdorp

Postcodenummers van gemeente Leiderdorp: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Leiderdorp, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Leiderdorp is een gemeente in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van 12,28 km². De gemeente heeft in totaal 26.000 inwoners en is gelegen aan de Oude Rijn, tussen Leiden en Zoeterwoude. Leiderdorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, wat nog steeds terug te zien is in de archeologische vondsten in de omgeving.

Wijken

Leiderdorp is onderverdeeld in verschillende wijken, waaronder de Oranjewijk, de Buitenhof, de Doeskwartier, de Hoogmadeseweg, de Leyhof en de Zijlkwartier. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en biedt verschillende voorzieningen en faciliteiten.

Geografische (GPS) informatie

Leiderdorp ligt op een breedtegraad van 52.1607° en een lengtegraad van 4.5365°. De gemeente grenst aan de gemeentes Leiden, Zoeterwoude, Teylingen en Oegstgeest. Leiderdorp is goed bereikbaar via de A4 en de N11.

Demografische gegevens

Leiderdorp heeft in totaal 26.000 inwoners, waarvan 12.500 mannen en 13.500 vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar. De gemeente heeft een gemiddeld inkomen per inwoner van €31.500,- per jaar en een gemiddelde woningwaarde van €325.000,-.

Treinstations

Leiderdorp heeft twee treinstations, namelijk station Leiden De Vink en station Leiden Lammenschans. Beide stations bieden verbindingen met verschillende steden in Nederland, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Gemeentes rondom

Leiderdorp grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Leiden, Zoeterwoude, Teylingen en Oegstgeest. Elke gemeente heeft zijn eigen karakter en biedt verschillende voorzieningen en faciliteiten.

Netnummers

Leiderdorp heeft het netnummer 071. Dit netnummer wordt gebruikt voor telefoongesprekken naar en vanuit Leiderdorp. Het is belangrijk om te weten dat het netnummer niet hetzelfde is als het postcodegebied.

Bekende plaatsen

Leiderdorp heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het winkelcentrum Winkelhof, het recreatiegebied De Houtkamp en het natuurgebied De Kikkerpolder. Daarnaast heeft Leiderdorp een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, wat nog steeds terug te zien is in de archeologische vondsten in de omgeving.

FAQs

1. Wat is het gemiddelde inkomen per inwoner van Leiderdorp?
Het gemiddelde inkomen per inwoner van Leiderdorp is €31.500,- per jaar.

2. Hoeveel treinstations heeft Leiderdorp?
Leiderdorp heeft twee treinstations, namelijk station Leiden De Vink en station Leiden Lammenschans.

3. Wat is het netnummer van Leiderdorp?
Het netnummer van Leiderdorp is 071.

4. Welke gemeentes grenzen aan Leiderdorp?
Leiderdorp grenst aan de gemeentes Leiden, Zoeterwoude, Teylingen en Oegstgeest.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Leiderdorp?
Bekende plaatsen in Leiderdorp zijn onder andere het winkelcentrum Winkelhof, het recreatiegebied De Houtkamp en het natuurgebied De Kikkerpolder.

Conclusie

Leiderdorp is een gemeente met een rijke geschiedenis en biedt verschillende voorzieningen en faciliteiten. In dit artikel heb je kunnen lezen over de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van Leiderdorp. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van deze mooie gemeente!