Postcodes gemeente stein

Postcodenummers van Gemeente Stein: Algemene Informatie, Wijken, Geografische (GPS) Informatie, Demografische Gegevens, Treinstations, Gemeentes Rondom, Netnummers, Bekende Plaatsen

Als het gaat om postcodes in de gemeente Stein, dan zijn er veel dingen om te bespreken. In dit artikel zullen we ons richten op de verschillende aspecten van de postcodes in de gemeente Stein, zoals algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen.

Algemene informatie over postcodes in gemeente Stein

De gemeente Stein is gelegen in de provincie Limburg in het zuiden van Nederland. Het heeft een totale oppervlakte van 22,77 km² en een bevolking van meer dan 25.000 mensen. Het postcodesysteem in Nederland is gebaseerd op vier cijfers, gevolgd door twee letters. De postcodes in de gemeente Stein beginnen allemaal met de cijfers 61.

Wijken in de gemeente Stein

De gemeente Stein is verdeeld in verschillende wijken, zoals Stein-Centrum, Urmond, en Elsloo. Stein-Centrum is het belangrijkste winkelcentrum van de gemeente en is een populaire bestemming voor winkelen en uitgaan. Urmond is een klein dorpje gelegen aan de westelijke kant van de Maas, en Elsloo is een dorpje gelegen aan de oostelijke kant van de Maas.

Geografische (GPS) informatie over postcodes in gemeente Stein

De gemeente Stein is gelegen aan de oostelijke kant van de Maas, en wordt begrensd door de gemeenten Beek, Sittard-Geleen, Meerssen, en Maasgouw. De GPS coördinaten van de gemeente Stein zijn 50.9681° N, 5.7734° E.

Demografische gegevens van gemeente Stein

De bevolking van de gemeente Stein bestaat uit meer dan 25.000 mensen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar. Ongeveer 22% van de bevolking is jonger dan 18 jaar, terwijl ongeveer 18% van de bevolking ouder is dan 65 jaar. De gemeente Stein heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 1.120 inwoners per km².

Treinstations in gemeente Stein

De gemeente Stein heeft twee treinstations, namelijk station Stein en station Beek-Elsloo. Station Stein ligt aan de spoorlijn Maastricht-Venlo, terwijl station Beek-Elsloo ligt aan de spoorlijn Sittard-Maastricht.

Gemeentes rondom gemeente Stein

De gemeente Stein wordt begrensd door de gemeenten Beek, Sittard-Geleen, Meerssen, en Maasgouw. Beek is een gemeente gelegen in het noorden van de provincie Limburg. Sittard-Geleen is een gemeente gelegen in het midden van de provincie Limburg. Meerssen is een gemeente gelegen in het noordoosten van de provincie Limburg. Maasgouw is een gemeente gelegen in het noordwesten van de provincie Limburg.

Netnummers van gemeente Stein

Het netnummer van de gemeente Stein is 046. Dit betekent dat alle telefoonnummers in de gemeente Stein beginnen met de cijfers 046.

Bekende plaatsen in gemeente Stein

Er zijn verschillende bekende plaatsen in de gemeente Stein, zoals het kasteel Stein, het kasteel Elsloo, en de Julianagroeve. Het kasteel Stein is een middeleeuws kasteel gelegen in het centrum van de gemeente Stein. Het kasteel Elsloo is een kasteel gelegen in het dorpje Elsloo. De Julianagroeve is een voormalige mergelgroeve gelegen in de gemeente Stein.

FAQs

1. Hoeveel postcodes zijn er in de gemeente Stein?
Er zijn meer dan 10 verschillende postcodes in de gemeente Stein.

2. Wat is het netnummer van de gemeente Stein?
Het netnummer van de gemeente Stein is 046.

3. Wat zijn de GPS coördinaten van de gemeente Stein?
De GPS coördinaten van de gemeente Stein zijn 50.9681° N, 5.7734° E.

4. Wat zijn de bekende plaatsen in de gemeente Stein?
De bekende plaatsen in de gemeente Stein zijn het kasteel Stein, het kasteel Elsloo, en de Julianagroeve.

5. Hoeveel treinstations zijn er in de gemeente Stein?
Er zijn twee treinstations in de gemeente Stein, namelijk station Stein en station Beek-Elsloo.

Conclusie

In dit artikel hebben we verschillende aspecten van de postcodes in de gemeente Stein besproken, zoals algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen. We hebben ook enkele veelgestelde vragen beantwoord om onze lezers te helpen een beter beeld te krijgen van de postcodes in de gemeente Stein. Als u meer wilt weten over dit onderwerp, kunt u altijd contact met ons opnemen.