Postcodes gemeente enschede

Postcodenummers van gemeente Enschede: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Enschede, dan bent u op de juiste plaats beland. In dit artikel wordt algemene informatie gegeven over de postcodenummers van de gemeente Enschede, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Enschede is gelegen in het oosten van Nederland en heeft een oppervlakte van 142,89 km². De gemeente telt 159.223 inwoners en heeft een bevolkingsdichtheid van 1.115 inwoners per km². De gemeente Enschede bestaat uit 12 wijken, te weten: Binnensingelgebied, Boswinkel-Stadsveld, Bothoven, De Bothoven, Enschede-Noord, Glanerbrug, Helmerhoek, Hogeland-Noord, Stroinkslanden, Twekkelerveld, Wesselerbrink en Zuid.

Wijken

De wijken in de gemeente Enschede hebben elk hun eigen karakteristieken. Zo is Binnensingelgebied het historische hart van Enschede, terwijl Boswinkel-Stadsveld een rustige wijk is met veel groen. Bothoven is een gezellige wijk met veel winkels en horeca, terwijl Glanerbrug een dorpse sfeer heeft. Helmerhoek is een wijk met veel groen en speelplekken voor kinderen, terwijl Stroinkslanden een moderne wijk is met veel nieuwbouw. Twekkelerveld is een studentenwijk en Wesselerbrink is een wijk met veel voorzieningen.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Enschede ligt op een hoogte van ongeveer 40 meter boven zeeniveau en heeft een gemiddelde temperatuur van ongeveer 10 graden Celsius. De gemeente ligt aan de Duitse grens en de belangrijkste snelweg die door de gemeente loopt is de A35. De gemeente Enschede heeft ook een eigen luchthaven, Twente Airport.

Demografische gegevens

De gemeente Enschede telt 159.223 inwoners, waarvan 79.003 mannen en 80.220 vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente Enschede is 39 jaar. Het aantal huishoudens in de gemeente bedraagt 74.269 en het gemiddelde inkomen per huishouden bedraagt € 35.900,- per jaar.

Treinstations

De gemeente Enschede heeft drie treinstations, te weten: Enschede, Enschede Kennispark en Glanerbrug. Het treinstation Enschede is het grootste station van de gemeente en is gelegen in het centrum van Enschede. Het treinstation Enschede Kennispark is gelegen in de gelijknamige wijk en is vooral bedoeld voor studenten. Het treinstation Glanerbrug is gelegen in de gelijknamige wijk en is het kleinste station van de gemeente.

Gemeentes rondom

De gemeente Enschede grenst aan de gemeentes Losser, Oldenzaal, Dinkelland, Hof van Twente, Hengelo en Haaksbergen.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Enschede is 053.

Bekende plaatsen

Enschede staat bekend om zijn gezellige binnenstad, waar veel winkels, horeca en cultuur te vinden zijn. Ook het Rijksmuseum Twenthe, de Grolsch Veste en het Nationaal Muziekkwartier zijn bekende plaatsen in Enschede.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van Enschede?
2. Hoeveel wijken heeft de gemeente Enschede?
3. Welke treinstations heeft de gemeente Enschede?
4. Aan welke gemeentes grenst de gemeente Enschede?
5. Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden in de gemeente Enschede?

Conclusie

In dit artikel is algemene informatie gegeven over de postcodenummers van de gemeente Enschede, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. De gemeente Enschede is een veelzijdige gemeente met veel verschillende wijken en bezienswaardigheden. Of u nu op zoek bent naar rust en groen of juist naar gezelligheid en cultuur, in Enschede vindt u het allemaal.