Postcodes gemeente nuenen gerwen en nederwetten

Postcodenummers van gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Wanneer je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We beginnen met een introductie van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten.

Introductie van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten

De gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten ligt in de provincie Noord-Brabant, in het zuidoosten van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 33,45 km² en telt ongeveer 23.000 inwoners. De gemeente bestaat uit drie kernen: Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Algemene informatie over de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten

De gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten is een groene gemeente met veel natuurgebieden en parken. Er zijn veel fiets- en wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van de gemeente brengen. Daarnaast heeft de gemeente een rijke geschiedenis en zijn er veel historische gebouwen en monumenten te vinden.

Wijken in de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten

De gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten is opgedeeld in zes wijken: Centrum, Gerwen, Nederwetten, Opwetten, Stiphout en Eeneind. Elke wijk heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen en bezienswaardigheden. Zo heeft het centrum van Nuenen veel gezellige terrasjes en winkels, terwijl Gerwen en Nederwetten vooral bekend staan om hun groene omgeving.

Geografische (GPS) informatie van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten

De gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten ligt op de grens van de Kempen en de Peel. Het landschap bestaat uit bossen, heidevelden en beekdalen. Door de gemeente stromen verschillende beken, zoals de Kleine Dommel en de Gerwense Aa. De GPS-coördinaten van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten zijn 51.4764° N, 5.5486° E.

Demografische gegevens van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten

De gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten heeft ongeveer 23.000 inwoners. De bevolking bestaat voor het grootste deel uit autochtonen, maar er zijn ook veel mensen met een migratieachtergrond. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar.

Treinstations in de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten

De gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel verschillende stations in de buurt. Zo ligt het station van Eindhoven op slechts 10 minuten rijden van Nuenen en zijn ook de stations van Helmond en Geldrop goed bereikbaar.

Gemeentes rondom de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten

De gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Son en Breugel, en Laarbeek. Elke gemeente heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen en bezienswaardigheden. Zo staat Eindhoven bekend om zijn moderne architectuur en innovatieve bedrijven, terwijl Son en Breugel vooral bekend staan om hun historische gebouwen en gezellige dorpskern.

Netnummers in de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten

Het netnummer van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten is 040. Dit betekent dat je voor het bellen naar een telefoonnummer in deze gemeente het nummer 040 moet draaien.

Bekende plaatsen in de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten

De gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Nuenen is vooral bekend vanwege zijn historische gebouwen en zijn connectie met de beroemde kunstschilder Vincent van Gogh. Zo vind je in Nuenen onder andere het Vincentre, waar je alles te weten komt over het leven en werk van Van Gogh. Gerwen en Nederwetten zijn vooral bekend vanwege hun groene omgeving en mooie wandelroutes.

FAQs

1. Wat zijn de GPS-coördinaten van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten?
De GPS-coördinaten van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten zijn 51.4764° N, 5.5486° E.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten?
De gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten heeft ongeveer 23.000 inwoners.

3. Heeft de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten een eigen treinstation?
Nee, de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde station is het station van Eindhoven.

4. Wat is het netnummer van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten?
Het netnummer van de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten is 040.

5. Wat zijn de bekendste plaatsen in de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten?
De bekendste plaatsen in de gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten zijn Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Conclusie

De gemeente Nuenen Gerwen en Nederwetten is een groene gemeente met veel natuurgebieden en parken. In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Of je nu op zoek bent naar een mooie wandelroute, historische gebouwen of gewoon wat algemene informatie over de gemeente, in dit artikel vind je alles wat je nodig hebt.