Postcodes gemeente midden delfland

Postcodenummers van gemeente Midden-Delfland: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over postcodenummers van de gemeente Midden-Delfland, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente in de provincie Zuid-Holland.

Algemene informatie over Midden-Delfland

Midden-Delfland is een gemeente in de provincie Zuid-Holland, gelegen tussen Delft en Rotterdam. De gemeente heeft een oppervlakte van 49,32 km² en telt ruim 19.000 inwoners. Midden-Delfland is voornamelijk een agrarisch gebied met veel weilanden en akkers.

Wijken in Midden-Delfland

Midden-Delfland bestaat uit vier wijken: Den Hoorn, Maasland, Schipluiden en ’t Woudt. Den Hoorn is het grootste dorp van de gemeente en biedt veel voorzieningen, zoals een supermarkt, basisscholen en sportverenigingen. Maasland is een rustig dorp met een historisch centrum en veel groen. Schipluiden staat bekend om zijn mooie oude huizen en gezellige dorpskern en ’t Woudt is het kleinste dorp van Nederland.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Midden-Delfland ligt in het westen van Nederland en wordt begrensd door de gemeenten Delft, Rotterdam, Westland en Vlaardingen. De GPS-coördinaten van Midden-Delfland zijn 51.9757° N, 4.3096° E.

Demografische gegevens

Midden-Delfland heeft een bevolkingsdichtheid van 385 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar. Het percentage mannen en vrouwen in de gemeente is ongeveer gelijk verdeeld. Het aantal huishoudens in Midden-Delfland is ruim 7.000.

Treinstations in Midden-Delfland

Midden-Delfland heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel twee stations in de buurt: station Schiedam Centrum en station Delft. Beide stations zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en bieden aansluiting op diverse trein- en buslijnen.

Gemeentes rondom Midden-Delfland

Midden-Delfland wordt omringd door de gemeenten Delft, Rotterdam, Westland en Vlaardingen. Deze gemeenten zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer en bieden diverse voorzieningen, zoals winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Netnummers in Midden-Delfland

Het netnummer van Midden-Delfland is 015. Dit netnummer geldt ook voor de omliggende gemeenten, zoals Delft, Schiedam en Vlaardingen.

Bekende plaatsen in Midden-Delfland

Midden-Delfland heeft een aantal bekende plaatsen, zoals Maasland, Schipluiden en Den Hoorn. Deze dorpen zijn populair onder toeristen vanwege hun historische centra, mooie huizen en gezellige sfeer.

FAQs over postcodenummers van gemeente Midden-Delfland

1. Wat zijn de postcodenummers van Maasland?
De postcodenummers van Maasland zijn 3155 en 3157.

2. Hoeveel inwoners heeft Midden-Delfland?
Midden-Delfland telt ruim 19.000 inwoners.

3. Welke gemeentes grenzen aan Midden-Delfland?
Midden-Delfland wordt begrensd door de gemeenten Delft, Rotterdam, Westland en Vlaardingen.

4. Is er een treinstation in Midden-Delfland?
Nee, Midden-Delfland heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel twee stations in de buurt: station Schiedam Centrum en station Delft.

5. Welk netnummer geldt er voor Midden-Delfland?
Het netnummer van Midden-Delfland is 015.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgebreid stilgestaan bij de postcodenummers van de gemeente Midden-Delfland. We hebben gekeken naar algemene informatie over de gemeente, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van de postcodenummers van Midden-Delfland.