Postcodes gemeente loon op zand

Postcodenummers van gemeente Loon op Zand: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

De gemeente Loon op Zand is een van de kleinere gemeenten in de provincie Noord-Brabant. De gemeente telt ongeveer 23.000 inwoners en bestaat uit de kernen Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer. In dit artikel wordt uitgebreid ingegaan op de postcodenummers van de gemeente Loon op Zand. We bespreken de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Loon op Zand heeft in totaal 2 postcodenummers, namelijk 5175 en 5176. Deze postcodes worden gebruikt voor het sorteren en bezorgen van post in de gemeente Loon op Zand. De gemeente valt onder het postcodenummergebied 5000-5999.

Wijken

De gemeente Loon op Zand is opgedeeld in 4 wijken, namelijk Kaatsheuvel-Noord, Kaatsheuvel-Zuid, Loon op Zand en De Moer. De wijken zijn verder onderverdeeld in buurten. De wijk Kaatsheuvel-Noord heeft de postcode 5171, de wijk Kaatsheuvel-Zuid heeft de postcode 5172, de wijk Loon op Zand heeft de postcode 5175 en de wijk De Moer heeft de postcode 5176.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Loon op Zand is gelegen in het zuiden van de provincie Noord-Brabant. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 65 vierkante kilometer en bestaat voornamelijk uit agrarisch gebied. De gemeente grenst aan de gemeenten Waalwijk, Tilburg, Dongen en Oisterwijk.

Demografische gegevens

De gemeente Loon op Zand heeft in totaal ongeveer 23.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar. De gemeente heeft een relatief laag percentage niet-westerse allochtonen, namelijk 5%. De meest voorkomende nationaliteit naast de Nederlandse is de Poolse nationaliteit.

Treinstations

De gemeente Loon op Zand heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Tilburg, dat op ongeveer 10 kilometer afstand van de gemeente ligt. Vanuit Station Tilburg zijn er verbindingen naar onder andere Den Bosch, Eindhoven en Breda.

Gemeentes rondom

De gemeente Loon op Zand grenst aan de gemeenten Waalwijk, Tilburg, Dongen en Oisterwijk. Deze gemeenten behoren allemaal tot de provincie Noord-Brabant.

Netnummers

De gemeente Loon op Zand heeft het netnummer 0416. Dit netnummer wordt gebruikt voor het bellen naar telefoonnummers in de gemeente Loon op Zand.

Bekende plaatsen

De gemeente Loon op Zand is voornamelijk bekend vanwege attractiepark De Efteling, dat gelegen is in de kern Kaatsheuvel. Het attractiepark trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland. Daarnaast is Kaatsheuvel ook bekend vanwege Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, een groot natuurgebied dat zich uitstrekt over meerdere gemeenten in de omgeving.

FAQs

1. Welke postcodes horen bij de gemeente Loon op Zand?
Antwoord: De gemeente Loon op Zand heeft de postcodes 5175 en 5176.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Loon op Zand?
Antwoord: De gemeente Loon op Zand heeft ongeveer 23.000 inwoners.

3. Heeft de gemeente Loon op Zand een eigen treinstation?
Antwoord: Nee, de gemeente Loon op Zand heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Tilburg.

4. Welke wijken heeft de gemeente Loon op Zand?
Antwoord: De gemeente Loon op Zand heeft 4 wijken, namelijk Kaatsheuvel-Noord, Kaatsheuvel-Zuid, Loon op Zand en De Moer.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in de gemeente Loon op Zand?
Antwoord: De gemeente Loon op Zand is voornamelijk bekend vanwege attractiepark De Efteling en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.