Postcodes gemeente uitgeest

Postcodenummers van gemeente Uitgeest: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcode van Uitgeest, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je een uitgebreid overzicht van alles wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Uitgeest. We bespreken algemene informatie over Uitgeest, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Uitgeest

Uitgeest is een gemeente in de provincie Noord-Holland en telt ongeveer 14.000 inwoners. De gemeente heeft een oppervlakte van 21,65 km² en bestaat uit drie kernen: Uitgeest, Akersloot en Krommenie. Uitgeest is gelegen aan het Uitgeestermeer en heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd.

Wijken in Uitgeest

Uitgeest heeft verschillende wijken, waaronder het centrum, De Koog, Waldijk en Molenbuurt. Het centrum van Uitgeest is het hart van de gemeente en heeft een gezellige sfeer met diverse winkels, restaurants en cafés. De Koog is een rustige woonwijk met veel groen en moderne woningen. Waldijk is een wijk met voornamelijk eengezinswoningen en Molenbuurt is een wijk met voornamelijk appartementen en seniorenwoningen.

Geografische (GPS) informatie

De coördinaten van Uitgeest zijn 52.5297° N, 4.7144° E. Uitgeest ligt aan het Uitgeestermeer en is omringd door groene gebieden zoals het recreatiegebied De Buitenlanden en het natuurgebied Noordhollands Duinreservaat.

Demografische gegevens

Uitgeest heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. De meeste inwoners zijn werkzaam in de dienstensector, gevolgd door de zorg- en welzijnssector en de bouwnijverheid. Qua opleidingsniveau heeft ongeveer 35% van de inwoners een hbo- of wo-diploma.

Treinstations

Uitgeest heeft een treinstation, Station Uitgeest, dat gelegen is aan de spoorlijn Amsterdam – Alkmaar. Vanaf Station Uitgeest kun je met de trein naar Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en Zaanstad.

Gemeentes rondom Uitgeest

Uitgeest is gelegen tussen verschillende gemeentes, waaronder Castricum, Heemskerk, Beverwijk en Velsen. Deze gemeentes zijn makkelijk te bereiken via de A9 en de A22.

Netnummers

Het netnummer van Uitgeest is 0251. Dit netnummer geldt ook voor de omliggende gemeentes.

Bekende plaatsen

In de omgeving van Uitgeest zijn er verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Zaanstad. Alkmaar staat bekend om de kaasmarkt, Amsterdam om de grachten en musea, Haarlem om de historische binnenstad en Zaanstad om de Zaanse Schans.

FAQs

1. Wat is de postcode van Uitgeest?
De postcode van Uitgeest is 1910.

2. Wat zijn de belangrijkste wijken in Uitgeest?
De belangrijkste wijken in Uitgeest zijn het centrum, De Koog, Waldijk en Molenbuurt.

3. Welke gemeentes zijn er rondom Uitgeest?
De gemeentes rondom Uitgeest zijn Castricum, Heemskerk, Beverwijk en Velsen.

4. Welke treinstations zijn er in Uitgeest?
In Uitgeest is er één treinstation, Station Uitgeest.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in de omgeving van Uitgeest?
In de omgeving van Uitgeest zijn er verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Zaanstad.

Conclusie

Uitgeest is een mooie gemeente met veel groen en water. Het heeft een relatief jonge bevolking en is goed bereikbaar via de A9 en de A22. Met Station Uitgeest is het ook goed verbonden met andere steden in Nederland. Als je op zoek bent naar de postcode van Uitgeest of meer informatie over de gemeente, dan is dit artikel een goede startpunt.