Postcodes gemeente nissewaard

Postcodenummers van gemeente Nissewaard: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Inleiding

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Nissewaard, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

De postcodenummers van gemeente Nissewaard

De postcodenummers van gemeente Nissewaard beginnen allemaal met de cijfers 32. De gemeente heeft in totaal 10 postcodenummers, te weten 3201 tot en met 3208 en 3214 tot en met 3216.

Algemene informatie over gemeente Nissewaard

Gemeente Nissewaard is gelegen op het eiland Voorne-Putten in de provincie Zuid-Holland. De gemeente heeft een oppervlakte van 83,62 km² en telt ruim 85.000 inwoners. De gemeente is ontstaan uit een fusie tussen de gemeenten Spijkenisse en Bernisse in 2015.

Wijken in gemeente Nissewaard

Gemeente Nissewaard is onderverdeeld in 8 wijken, te weten Centrum, Schiekamp, Vogelenzang, De Hoek, Vriesland, Maaswijk, Sterrenkwartier en Waterland. Elke wijk heeft zijn eigen karakteristieken en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie over gemeente Nissewaard

De gemeente Nissewaard is gelegen op het eiland Voorne-Putten en grenst aan de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne, Rotterdam, Barendrecht en Albrandswaard. De GPS-coördinaten van gemeente Nissewaard zijn 51.8533° N, 4.3197° E.

Demografische gegevens van gemeente Nissewaard

Gemeente Nissewaard telt ruim 85.000 inwoners en heeft een bevolkingsdichtheid van 1.016 inwoners per km². De gemeente heeft een gemiddelde leeftijd van 42,4 jaar en een gemiddeld huishoudinkomen van €47.200,- per jaar.

Treinstations in gemeente Nissewaard

Gemeente Nissewaard heeft twee treinstations, te weten Station Spijkenisse Centrum en Station Heemskerk. Beide stations maken deel uit van de Rotterdamse metrolijn en bieden verbindingen naar onder andere Rotterdam, Dordrecht en Den Haag.

Gemeentes rondom gemeente Nissewaard

Gemeente Nissewaard grenst aan de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Westvoorne, Rotterdam, Barendrecht en Albrandswaard. Elke gemeente heeft zijn eigen karakteristieken en bezienswaardigheden.

Netnummers in gemeente Nissewaard

Het netnummer van gemeente Nissewaard is 0181.

Bekende plaatsen in gemeente Nissewaard

Gemeente Nissewaard heeft meerdere bekende plaatsen, waaronder Spijkenisse, Zuidland, Abbenbroek en Geervliet. Deze plaatsen hebben elk hun eigen charmes en bezienswaardigheden.

FAQs

Wat zijn de postcodenummers van gemeente Nissewaard?
De postcodenummers van gemeente Nissewaard zijn 3201 tot en met 3208 en 3214 tot en met 3216.

Hoeveel inwoners heeft gemeente Nissewaard?
Gemeente Nissewaard telt ruim 85.000 inwoners.

Welke wijken heeft gemeente Nissewaard?
Gemeente Nissewaard is onderverdeeld in 8 wijken, te weten Centrum, Schiekamp, Vogelenzang, De Hoek, Vriesland, Maaswijk, Sterrenkwartier en Waterland.

Welke treinstations heeft gemeente Nissewaard?
Gemeente Nissewaard heeft twee treinstations, te weten Station Spijkenisse Centrum en Station Heemskerk.

Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Nissewaard?
Gemeente Nissewaard heeft meerdere bekende plaatsen, waaronder Spijkenisse, Zuidland, Abbenbroek en Geervliet.

Conclusie

In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Nissewaard. We hebben je voorzien van algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat je nu een beter beeld hebt van deze mooie gemeente en alles wat het te bieden heeft.