Postcodes gemeente maasdriel

Postcodenummers van gemeente Maasdriel: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar postcodes van de gemeente Maasdriel, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodes van deze gemeente. We zullen ons richten op de algemene informatie over Maasdriel, wijken binnen de gemeente, geografische coördinaten, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Maasdriel, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Maasdriel

Maasdriel is een gemeente in de provincie Gelderland, gelegen in het midden van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 85,71 km² en telt ongeveer 24.000 inwoners. Maasdriel bestaat uit elf dorpen, waaronder Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Rossum, Velddriel, Well en Wellseind.

Wijken binnen de gemeente Maasdriel

De gemeente Maasdriel is verdeeld in verschillende wijken. De belangrijkste wijken zijn Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel en Velddriel. Kerkdriel is de grootste wijk van Maasdriel en heeft ongeveer 8.000 inwoners. De andere wijken hebben elk ongeveer 2.500 inwoners.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Maasdriel is gelegen tussen de rivieren de Maas en de Waal. De geografische coördinaten van Maasdriel zijn 51.7722° N, 5.3278° E. De gemeente heeft een oppervlakte van 85,71 km².

Demografische gegevens

Maasdriel heeft ongeveer 24.000 inwoners en een bevolkingsdichtheid van 280 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Maasdriel is 42 jaar. Ongeveer 49% van de inwoners van Maasdriel is man en 51% is vrouw.

Treinstations

Maasdriel heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Zaltbommel. Dit station ligt op ongeveer 6 kilometer afstand van Maasdriel. Vanaf Zaltbommel vertrekken treinen richting Utrecht, Den Bosch, Nijmegen en Arnhem.

Gemeentes rondom Maasdriel

Maasdriel grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Zaltbommel, ‘s-Hertogenbosch, Neerijnen, West Maas en Waal, Tiel en Neder-Betuwe.

Netnummers

Maasdriel heeft twee verschillende netnummers. Het netnummer voor vaste telefonie in Kerkdriel en Velddriel is 0418. Het netnummer voor vaste telefonie in de andere dorpen is 073.

Bekende plaatsen

In Maasdriel zijn verschillende bekende plaatsen te vinden. Zo staat Kasteel Ammersoyen bekend als één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Daarnaast is de recreatieplas De Zandmeren een populaire trekpleister voor toeristen en inwoners van Maasdriel.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van Maasdriel?
Maasdriel heeft een oppervlakte van 85,71 km².

2. Hoeveel inwoners heeft Maasdriel?
Maasdriel heeft ongeveer 24.000 inwoners.

3. Wat zijn de belangrijkste wijken van Maasdriel?
De belangrijkste wijken van Maasdriel zijn Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel en Velddriel.

4. Heeft Maasdriel een eigen treinstation?
Nee, Maasdriel heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Zaltbommel.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in Maasdriel?
Bekende plaatsen in Maasdriel zijn onder andere Kasteel Ammersoyen en recreatieplas De Zandmeren.

Conclusie

Maasdriel is een gemeente in de provincie Gelderland met ongeveer 24.000 inwoners. De gemeente bestaat uit elf dorpen en is verdeeld in verschillende wijken. Maasdriel heeft geen eigen treinstation, maar het dichtstbijzijnde treinstation is Zaltbommel. Maasdriel grenst aan verschillende gemeentes en heeft twee verschillende netnummers. Bekende plaatsen in Maasdriel zijn onder andere Kasteel Ammersoyen en recreatieplas De Zandmeren.

HTML tags

Postcodenummers van gemeente Maasdriel

Algemene informatie

Wijken binnen de gemeente Maasdriel

Kerkdriel

Ammerzoden

Hedel

Velddriel

Geografische (GPS) informatie

Demografische gegevens

Treinstations

Gemeentes rondom Maasdriel

Netnummers

Bekende plaatsen

Kasteel Ammersoyen

Recreatieplas De Zandmeren

FAQs

Conclusie