Postcodes gemeente utrechtse heuvelrug

Postcodenummers van gemeente Utrechtse Heuvelrug: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers en Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar postcodenummers voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt, van algemene informatie tot geografische gegevens en zelfs treinstations. We hebben ook informatie over de omliggende gemeentes, netnummers en bekende plaatsen in de omgeving.

Algemene informatie

De gemeente Utrechtse Heuvelrug ligt in de provincie Utrecht en heeft een oppervlakte van ongeveer 134 km². De gemeente heeft 48.781 inwoners en bestaat uit 14 kernen. De postcode voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug begint met 3941 en eindigt met 3959.

Wijken

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is verdeeld in verschillende wijken, waaronder:

– Amerongen
– Doorn
– Leersum
– Maarn
– Maarsbergen
– Overberg
– Driebergen-Rijsenburg

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar geografische informatie over de gemeente Utrechtse Heuvelrug, dan hebben we hier wat gegevens voor je. De gemeente ligt op een hoogte van 10 meter boven zeeniveau en heeft een oppervlakte van 13.438 hectare. De coördinaten van de gemeente zijn 52.0461° N, 5.4081° E.

Demografische gegevens

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een aantal interessante demografische gegevens. Zo heeft de gemeente een gemiddelde leeftijd van 43 jaar en is de bevolking voor 50,2% man en 49,8% vrouw. Daarnaast heeft 37,2% van de bevolking een hoog opleidingsniveau.

Treinstations

Als je met de trein naar de gemeente Utrechtse Heuvelrug wilt reizen, dan zijn er verschillende treinstations in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld naar station Driebergen-Zeist, station Maarn of station Veenendaal-De Klomp reizen.

Gemeentes rondom

De gemeente Utrechtse Heuvelrug grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder:

– Rhenen
– Veenendaal
– Wijk bij Duurstede
– Zeist

Netnummers

Het netnummer voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug is 0343.

Bekende plaatsen

Tot slot zijn er nog een aantal bekende plaatsen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug die het bezoeken waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Kasteel Amerongen of de Kaapse Bossen.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van de gemeente Utrechtse Heuvelrug?
– De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 134 km².

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug?
– De gemeente heeft 48.781 inwoners.

3. Welke treinstations zijn er in de buurt van de gemeente Utrechtse Heuvelrug?
– Er zijn verschillende treinstations in de buurt, waaronder station Driebergen-Zeist, station Maarn en station Veenendaal-De Klomp.

4. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug?
– De gemeente grenst aan Rhenen, Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Zeist.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?
– Er zijn verschillende bekende plaatsen in de gemeente, waaronder het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Kasteel Amerongen en de Kaapse Bossen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de gemeente Utrechtse Heuvelrug, dan heb je in dit artikel alles kunnen vinden wat je nodig hebt. Van algemene informatie tot geografische gegevens en treinstations, we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Ook hebben we informatie gegeven over omliggende gemeentes, netnummers en bekende plaatsen in de omgeving.