Postcodes gemeente bunschoten

Postcodenummers van gemeente Bunschoten: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

De gemeente Bunschoten, gelegen in de provincie Utrecht, heeft een totale oppervlakte van 33,01 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 22.000 inwoners. Bunschoten bestaat uit verschillende wijken en de bijbehorende postcodegebieden. In dit artikel zullen we diepgaand ingaan op de verschillende aspecten van de gemeente Bunschoten, waaronder de postcodegebieden, wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Postcodegebieden van Bunschoten

De gemeente Bunschoten heeft in totaal 5 postcodegebieden. De postcodegebieden zijn 3751, 3752, 3754, 3755 en 3756. Elke postcode is gekoppeld aan een specifieke wijk. Een aantal van de wijken zijn: Bunschoten, Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen. Deze wijken zijn opgedeeld in verschillende buurten die elk hun eigen kenmerken hebben.

Algemene informatie over Bunschoten

Bunschoten is een gemeente in de provincie Utrecht en is gelegen aan de rand van de voormalige Zuiderzee. De gemeente is omgeven door water, waaronder het Eemmeer en het Gooimeer. Bunschoten heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn visserij en de productie van klederdracht. In de gemeente zijn er verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Oude Kerk, het Spakenburgs Museum en de haven van Spakenburg.

Wijken in Bunschoten

Bunschoten heeft in totaal 4 wijken. De wijken zijn Bunschoten, Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. De wijk Bunschoten ligt in het noordwesten van de gemeente en heeft verschillende buurten, waaronder het centrum en de Zuidwenk. De wijk Spakenburg ligt in het zuidoosten van de gemeente en staat bekend om zijn visserij en de klederdracht. De wijk Eemdijk is de kleinste wijk van de gemeente en ligt in het oosten. De wijk Zevenhuizen ligt in het noorden van Bunschoten en heeft een landelijk karakter.

Geografische (GPS) informatie over Bunschoten

De gemeente Bunschoten ligt in het midden van Nederland en heeft een oppervlakte van 33,01 vierkante kilometer. Bunschoten is omgeven door water, waaronder het Eemmeer en het Gooimeer. De gemeente ligt op een hoogte van 1 meter boven zeeniveau. De GPS-coördinaten van Bunschoten zijn 52.2517° N, 5.3772° O.

Demografische gegevens van Bunschoten

Bunschoten heeft een bevolking van ongeveer 22.000 inwoners. De gemeente heeft een bevolkingsdichtheid van 666 inwoners per vierkante kilometer. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Bunschoten is 41 jaar. De gemeente heeft een relatief jonge bevolking, met een groot aantal kinderen en jongvolwassenen.

Treinstations in de omgeving van Bunschoten

De gemeente Bunschoten heeft geen treinstation. De dichtstbijzijnde treinstations zijn station Amersfoort en station Nijkerk. Beide treinstations liggen op ongeveer 10 kilometer afstand van Bunschoten en zijn goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Vanaf station Amersfoort en station Nijkerk zijn er treinverbindingen naar verschillende steden in Nederland.

Gemeentes rondom Bunschoten

Bunschoten grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Baarn en Eemnes. Deze gemeentes liggen op relatief korte afstand van Bunschoten en zijn goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

Netnummers van Bunschoten

Bunschoten heeft het netnummer 033. Dit netnummer wordt gebruikt voor telefoonnummers in de gemeente Bunschoten en de omliggende gemeentes.

Bekende plaatsen in Bunschoten

Bunschoten heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder de Oude Haven van Spakenburg, de Visafslag, het Spakenburgs Museum en de Oude Kerk. Deze plaatsen zijn populaire toeristische attracties en trekken elk jaar veel bezoekers.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van Bunschoten?
Bunschoten heeft een oppervlakte van 33,01 vierkante kilometer.

2. Hoeveel postcodegebieden heeft Bunschoten?
Bunschoten heeft in totaal 5 postcodegebieden.

3. Heeft Bunschoten een treinstation?
Nee, Bunschoten heeft geen treinstation. De dichtstbijzijnde treinstations zijn station Amersfoort en station Nijkerk.

4. Wat zijn de bekende plaatsen in Bunschoten?
Bekende plaatsen in Bunschoten zijn onder andere de Oude Haven van Spakenburg, de Visafslag, het Spakenburgs Museum en de Oude Kerk.

5. Wat is het netnummer van Bunschoten?
Het netnummer van Bunschoten is 033.

Conclusie

De gemeente Bunschoten is een mooie gemeente in de provincie Utrecht. Bunschoten heeft verschillende wijken en bijbehorende postcodegebieden. In dit artikel hebben we diepgaand ingegaan op de verschillende aspecten van de gemeente Bunschoten, waaronder de postcodegebieden, wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de informatie die u zocht over de gemeente Bunschoten.