Postcodes gemeente wijdemeren

Postcodenummers van gemeente wijdemeren: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Bent u op zoek naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Wijdemeren? Dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel vindt u alle informatie die u nodig hebt over de postcodenummers van de gemeente Wijdemeren. We bespreken onder andere de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Lees verder om alles te weten te komen over de postcodenummers van de gemeente Wijdemeren.

Algemene informatie

De gemeente Wijdemeren is gelegen in de provincie Noord-Holland en heeft een oppervlakte van 77,21 km². De gemeente telt ongeveer 24.000 inwoners en bestaat uit de volgende kernen: Ankeveen, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Nederhorst den Berg en Overmeer.

Wijken

De gemeente Wijdemeren is verdeeld in verschillende wijken, namelijk: Ankeveen, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Nederhorst den Berg en Overmeer. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Wijdemeren ligt tussen Hilversum en Loosdrecht en wordt omringd door water en groen. Het is een prachtig gebied om te wandelen, fietsen of varen. De GPS-coördinaten van de gemeente Wijdemeren zijn 52.2266° N, 5.0943° E.

Demografische gegevens

De gemeente Wijdemeren heeft ongeveer 24.000 inwoners en een bevolkingsdichtheid van 310 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente Wijdemeren is 44 jaar. De meeste inwoners zijn tussen de 40 en 65 jaar oud.

Treinstations

De gemeente Wijdemeren heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Hilversum, dat op ongeveer 10 kilometer afstand ligt. Vanaf Station Hilversum kunt u met de trein naar verschillende bestemmingen in Nederland reizen.

Gemeentes rondom

De gemeente Wijdemeren grenst aan verschillende gemeentes, namelijk: Hilversum, Stichtse Vecht, Gooise Meren en Wijde Meren. Elke gemeente heeft zijn eigen postcodenummers.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Wijdemeren is 035. Dit netnummer geldt voor alle telefoonnummers in de gemeente Wijdemeren.

Bekende plaatsen

De gemeente Wijdemeren heeft verschillende bekende plaatsen, zoals bijvoorbeeld de Loosdrechtse Plassen, Kasteel-Museum Sypesteyn, de Ankeveense Plassen en de Tafelbergheide. Deze plaatsen zijn zeker een bezoekje waard als u in de buurt bent.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van de gemeente Wijdemeren?
De postcodenummers van de gemeente Wijdemeren zijn: 1243, 1244, 1231, 1394, 1396, 3620, 3621, 3625.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Wijdemeren?
De gemeente Wijdemeren heeft ongeveer 24.000 inwoners.

3. Welke wijken heeft de gemeente Wijdemeren?
De gemeente Wijdemeren heeft de volgende wijken: Ankeveen, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Nederhorst den Berg en Overmeer.

4. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Wijdemeren?
De gemeente Wijdemeren grenst aan de gemeentes Hilversum, Stichtse Vecht, Gooise Meren en Wijde Meren.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in de gemeente Wijdemeren?
De bekende plaatsen in de gemeente Wijdemeren zijn onder andere: de Loosdrechtse Plassen, Kasteel-Museum Sypesteyn, de Ankeveense Plassen en de Tafelbergheide.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle informatie besproken die u nodig hebt over de postcodenummers van de gemeente Wijdemeren. We hebben onder andere de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen besproken. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen bij het vinden van de informatie die u zocht. Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met de gemeente Wijdemeren.