Postcodes gemeente leerdam

Postcodenummers van gemeente Leerdam: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over postcodenummers in de gemeente Leerdam, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je uitgebreide informatie over de verschillende postcodes in de gemeente Leerdam, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over postcodenummers in de gemeente Leerdam
De gemeente Leerdam is gelegen in de provincie Zuid-Holland en telt ongeveer 21.000 inwoners. De postcodenummers in de gemeente Leerdam beginnen met de cijfers 4141. Er zijn verschillende wijken in de gemeente Leerdam, waaronder het centrum, de Vogelbuurt, de Koningin Emmalaan en de Lingewijk.

Wijken in de gemeente Leerdam
De gemeente Leerdam is verdeeld in verschillende wijken. De wijken zijn opgedeeld in verschillende buurten. De buurten zijn weer onderverdeeld in verschillende straten. Hieronder vind je een overzicht van de wijken in de gemeente Leerdam:

– Centrum: Dit is het hart van de gemeente Leerdam. Hier vind je veel winkels, restaurants en cafés. Ook zijn er veel historische gebouwen te vinden, zoals het oude stadhuis en de Grote Kerk.
– Vogelbuurt: Dit is een rustige wijk gelegen aan de rand van de gemeente Leerdam. Hier vind je vooral eengezinswoningen en appartementen.
– Koningin Emmalaan: Dit is een wijk gelegen aan de westkant van de gemeente Leerdam. Hier vind je veel vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen.
– Lingewijk: Dit is een wijk gelegen aan de oostkant van de gemeente Leerdam. Hier vind je vooral eengezinswoningen en appartementen.

Geografische (GPS) informatie over postcodenummers in de gemeente Leerdam
De gemeente Leerdam is gelegen aan de rivier de Linge en is omringd door verschillende plaatsen, zoals Gorinchem, Vianen en Meerkerk. De GPS-coördinaten van de gemeente Leerdam zijn 51.8939° N, 5.0872° E.

Demografische gegevens over postcodenummers in de gemeente Leerdam
De gemeente Leerdam heeft ongeveer 21.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar. Het percentage mannen en vrouwen in de gemeente Leerdam is ongeveer gelijk verdeeld. De meeste inwoners van de gemeente Leerdam zijn Nederlanders.

Treinstations in de gemeente Leerdam
De gemeente Leerdam heeft een eigen treinstation, Station Leerdam. Vanaf dit station vertrekken treinen naar onder andere Utrecht, Geldermalsen en Dordrecht.

Gemeentes rondom de gemeente Leerdam
De gemeente Leerdam is omringd door verschillende gemeentes, waaronder:

– Gorinchem
– Vianen
– Meerkerk

Netnummers in de gemeente Leerdam
Het netnummer voor de gemeente Leerdam is 0345.

Bekende plaatsen in de gemeente Leerdam
De gemeente Leerdam heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder:

– Glasstad Leerdam: Dit is een stad die bekend staat om zijn glasindustrie. Hier vind je verschillende glasblazerijen en musea.
– Kasteel Duurstede: Dit is een kasteel uit de 13e eeuw gelegen in de buurt van Leerdam.
– Fort Asperen: Dit is een fort uit de 16e eeuw gelegen aan de rivier de Linge.

FAQs over postcodenummers in de gemeente Leerdam

1. Wat is het eerste cijfer van de postcodes in de gemeente Leerdam?
Het eerste cijfer van de postcodes in de gemeente Leerdam is 4.

2. Hoeveel wijken heeft de gemeente Leerdam?
De gemeente Leerdam heeft vier wijken: het centrum, de Vogelbuurt, de Koningin Emmalaan en de Lingewijk.

3. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Leerdam?
De gemeentes die grenzen aan de gemeente Leerdam zijn Gorinchem, Vianen en Meerkerk.

4. Wat is het netnummer voor de gemeente Leerdam?
Het netnummer voor de gemeente Leerdam is 0345.

5. Wat zijn de GPS-coördinaten van de gemeente Leerdam?
De GPS-coördinaten van de gemeente Leerdam zijn 51.8939° N, 5.0872° E.

Conclusie: Postcodenummers van gemeente Leerdam

In dit artikel hebben we uitgebreid informatie gegeven over de postcodenummers in de gemeente Leerdam. We hebben onder andere gesproken over de verschillende wijken in de gemeente Leerdam, de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom en bekende plaatsen. Ook hebben we enkele veelgestelde vragen beantwoord. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht over postcodenummers in de gemeente Leerdam.