Postcodes gemeente tynaarlo

Postcodenummers van gemeente Tynaarlo: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

De gemeente Tynaarlo bevindt zich in de provincie Drenthe en bestaat uit de volgende dorpen: Eelde, Paterswolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, De Punt, en Midlaren. De gemeente heeft in totaal zo’n 33.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 147,13 km². In dit artikel zullen we dieper ingaan op de postcodenummers van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De postcodenummers van Tynaarlo beginnen met de cijfercombinatie 948. De postcodenummers in deze gemeente lopen van 9481 tot en met 9489. In totaal zijn er 9 postcodenummers in Tynaarlo. De gemeente Tynaarlo heeft als plaatscode 1024.

Wijken

De gemeente Tynaarlo is opgedeeld in verschillende wijken. De belangrijkste wijken zijn Eelde, Paterswolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, De Punt, en Midlaren. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Tynaarlo ligt in het noorden van Nederland en grenst aan de gemeenten Groningen, Assen, Aa en Hunze, en Noordenveld. Het centrum van de gemeente bevindt zich op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad Groningen. Het GPS coördinaat van Tynaarlo is 53.0947° N, 6.5965° E.

Demografische gegevens

Tynaarlo heeft in totaal zo’n 33.000 inwoners. De gemeente heeft een relatief laag aantal inwoners per vierkante kilometer, namelijk 226. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 46 jaar. Het aantal mannen en vrouwen is ongeveer gelijk verdeeld. Het aantal huishoudens in de gemeente is 14.400, waarvan 34% eenpersoonshuishoudens zijn. Het gemiddelde inkomen per huishouden is €45.000,-.

Treinstations

In de gemeente Tynaarlo zijn geen treinstations te vinden. De dichtstbijzijnde stations zijn Station Groningen, Station Haren, en Station Assen. Deze stations zijn allemaal binnen 20 minuten met de auto te bereiken.

Gemeentes rondom

Tynaarlo grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Groningen, Assen, Aa en Hunze, en Noordenveld. Deze gemeentes zijn allemaal binnen 20 minuten met de auto te bereiken.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Tynaarlo is 050. Dit netnummer geldt voor alle dorpen binnen de gemeente.

Bekende plaatsen

De gemeente Tynaarlo heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het TT Circuit Assen, het Groninger Museum, en het Drents Museum. Daarnaast zijn er verschillende natuurgebieden te vinden, zoals het Nationaal Park Drentsche Aa en het Zuidlaardermeer.

FAQs

1. Wat is het aantal inwoners van de gemeente Tynaarlo?
Antwoord: Tynaarlo heeft in totaal zo’n 33.000 inwoners.

2. Hoeveel postcodenummers heeft de gemeente Tynaarlo?
Antwoord: Er zijn 9 postcodenummers in Tynaarlo, lopend van 9481 tot en met 9489.

3. Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden in Tynaarlo?
Antwoord: Het gemiddelde inkomen per huishouden is €45.000,-.

4. Zijn er treinstations in de gemeente Tynaarlo?
Antwoord: Nee, er zijn geen treinstations in Tynaarlo. De dichtstbijzijnde stations zijn Station Groningen, Station Haren, en Station Assen.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in de gemeente Tynaarlo?
Antwoord: Bekende plaatsen in Tynaarlo zijn onder andere het TT Circuit Assen, het Groninger Museum, en het Drents Museum.