Postcodes gemeente giessenlanden

Postcodenummers van gemeente Giessenlanden: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van de gemeente Giessenlanden. Giessenlanden is een gemeente in de provincie Zuid-Holland, gelegen in de Alblasserwaard. De gemeente telt ongeveer 14.000 inwoners en is onderverdeeld in vijf kernen, namelijk Arkel, Giessenburg, Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos.

In dit artikel bespreken we alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van deze gemeente. We beginnen met algemene informatie over de postcodenummers, gevolgd door informatie over de wijken en de geografische (GPS) informatie. Daarna bespreken we de demografische gegevens en de treinstations in de gemeente Giessenlanden. We sluiten af met informatie over de gemeentes rondom Giessenlanden, de netnummers en de bekende plaatsen in de gemeente.

Algemene informatie

Postcodes zijn een belangrijk onderdeel van ons adres. Ze zijn in Nederland ingevoerd in 1978 en bestaan uit vier cijfers en twee letters. De eerste twee cijfers geven de regio aan, de laatste twee cijfers en letters geven de wijk en straat aan. Postcodes worden gebruikt om de post te sorteren en te bezorgen.

In de gemeente Giessenlanden beginnen de postcodes met de cijfers 33. Dit betekent dat de gemeente valt onder de regio Zuid-Holland. De postcodes in Giessenlanden lopen van 3380 tot en met 3381.

Wijken

Giessenlanden is onderverdeeld in vijf kernen: Arkel, Giessenburg, Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos. Elke kern heeft zijn eigen postcode. De postcodes van Arkel beginnen met 424, de postcodes van Giessenburg beginnen met 3381, de postcodes van Hoogblokland beginnen met 422, de postcodes van Hoornaar beginnen met 4225 en de postcodes van Noordeloos beginnen met 4223.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Giessenlanden heeft een oppervlakte van ongeveer 65,6 vierkante kilometer en ligt in de Alblasserwaard. De gemeente wordt begrensd door de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Lingewaal, Molenwaard en Zederik. De gemeente is gelegen aan de A15 en heeft twee treinstations, namelijk Arkel en Giessenburg.

Demografische gegevens

Giessenlanden heeft ongeveer 14.000 inwoners en een bevolkingsdichtheid van ongeveer 213 inwoners per vierkante kilometer. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Giessenlanden is 42 jaar. Ongeveer 25% van de bevolking is jonger dan 20 jaar, 60% is tussen de 20 en 65 jaar en 15% is ouder dan 65 jaar.

Treinstations

Giessenlanden heeft twee treinstations, namelijk Arkel en Giessenburg. Beide stations liggen aan de MerwedeLingelijn, die loopt van Dordrecht naar Geldermalsen. Vanaf Arkel en Giessenburg kunt u dus gemakkelijk reizen naar bijvoorbeeld Utrecht, Den Bosch of Rotterdam.

Gemeentes rondom Giessenlanden

Giessenlanden wordt begrensd door de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Lingewaal, Molenwaard en Zederik. Deze gemeenten maken samen met Giessenlanden deel uit van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Netnummers

Het netnummer van Giessenlanden is 0183. Dit betekent dat u voor telefoonnummers in Giessenlanden het nummer 0183 moet draaien. Het netnummer is nodig om vanuit andere delen van het land naar Giessenlanden te bellen.

Bekende plaatsen

Giessenlanden heeft enkele bekende plaatsen, waaronder de historische stad Leerdam, bekend om zijn glaswerk, en Gorinchem, een vestingstad aan de rivier de Merwede. Ook de molens van Kinderdijk zijn een bekende attractie in de regio.

FAQs

1. Wat zijn postcodes?
Postcodes zijn een belangrijk onderdeel van ons adres. Ze zijn in Nederland ingevoerd in 1978 en bestaan uit vier cijfers en twee letters. De eerste twee cijfers geven de regio aan, de laatste twee cijfers en letters geven de wijk en straat aan.

2. Hoeveel kernen heeft Giessenlanden?
Giessenlanden is onderverdeeld in vijf kernen: Arkel, Giessenburg, Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos.

3. Hoeveel inwoners heeft Giessenlanden?
Giessenlanden heeft ongeveer 14.000 inwoners.

4. Hoeveel treinstations heeft Giessenlanden?
Giessenlanden heeft twee treinstations, namelijk Arkel en Giessenburg.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in Giessenlanden?
Giessenlanden heeft enkele bekende plaatsen, waaronder de historische stad Leerdam, bekend om zijn glaswerk, en Gorinchem, een vestingstad aan de rivier de Merwede.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle informatie besproken die u nodig heeft over de postcodenummers van de gemeente Giessenlanden. We hebben besproken wat postcodes zijn, welke kernen de gemeente heeft en wat de geografische (GPS) informatie is. Ook hebben we gekeken naar de demografische gegevens, de treinstations, de gemeentes rondom Giessenlanden, de netnummers en de bekende plaatsen in de gemeente. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen bij het vinden van de informatie die u nodig had.