Postcodes gemeente bergeijk

Postcodenummers van Gemeente Bergeijk: Algemene Informatie, Wijken, Geografische (GPS) Informatie, Demografische Gegevens, Treinstations, Gemeentes Rondom, Netnummers, Bekende Plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van Gemeente Bergeijk, ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je uitgebreide informatie over de verschillende wijken van Gemeente Bergeijk, de geografische locaties, demografische gegevens, treinstations, nabijgelegen gemeentes, netnummers en bekende plaatsen. We hebben ons best gedaan om deze informatie zo toegankelijk en begrijpelijk mogelijk te maken.

Algemene Informatie

Gemeente Bergeijk is gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is een gemeente met een rijke geschiedenis en een bloeiende economie. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 10.000 hectare en telt zo’n 18.000 inwoners. Bergeijk bestaat uit vijf kernen: Bergeijk, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven en ’t Loo.

Wijken

Gemeente Bergeijk is verdeeld in verschillende wijken. Zo heb je bijvoorbeeld de wijk ’t Loo, waar voornamelijk oudere mensen wonen. Ook zijn er wijken waar voornamelijk jonge gezinnen wonen, zoals de wijk D’n Donk. In totaal zijn er 14 wijken in Gemeente Bergeijk, namelijk:

1. ’t Loo
2. Bergeijk
3. Borkel en Schaft
4. Dommelen
5. D’n Donk
6. Eersel
7. Looiend
8. Luyksgestel
9. Riethoven
10. Schaft
11. Veldhoven
12. Waalre
13. Weebosch
14. Westerhoven

Geografische (GPS) Informatie

Als je op zoek bent naar de geografische locaties van Gemeente Bergeijk, dan hebben we goed nieuws voor je. Hieronder hebben we de GPS-coördinaten van de belangrijkste locaties voor je op een rijtje gezet:

1. Bergeijk: 51.3199° N, 5.3568° E
2. Luyksgestel: 51.2931° N, 5.3263° E
3. Riethoven: 51.3567° N, 5.3917° E
4. Westerhoven: 51.3338° N, 5.3978° E

Demografische Gegevens

Gemeente Bergeijk heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 181 inwoners per vierkante kilometer. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar. Ongeveer 29% van de inwoners is ouder dan 65 jaar. Daarnaast is ongeveer 25% van de inwoners van Gemeente Bergeijk van buitenlandse afkomst.

Treinstations

Gemeente Bergeijk heeft geen treinstations binnen de gemeentegrenzen. Het dichtstbijzijnde station is Station Eindhoven, dat ongeveer 17 kilometer van Bergeijk ligt. Vanuit Station Eindhoven kun je met de bus naar Bergeijk reizen.

Gemeentes Rondom

Gemeente Bergeijk grenst aan verschillende andere gemeentes. Zo grenst het in het noorden aan de gemeente Eersel, in het oosten aan de gemeente Valkenswaard, in het zuiden aan de gemeente Waalre en in het westen aan de gemeente Reusel-De Mierden.

Netnummers

Het netnummer van Gemeente Bergeijk is 0497. Als je vanuit het buitenland naar Bergeijk wilt bellen, dan moet je eerst het landnummer van Nederland (31) draaien, gevolgd door het netnummer (497) en het abonneenummer.

Bekende Plaatsen

Gemeente Bergeijk heeft verschillende bekende plaatsen, zoals:

1. Gemeentehuis Bergeijk: Hier vind je de gemeentelijke diensten en kun je bijvoorbeeld een paspoort aanvragen.
2. Theater De Kattendans: Dit theater heeft een gevarieerd programma met toneel, muziek en dans.
3. Het Loo: Dit is een natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.
4. De Ploeg: Dit is een kunstenaarscollectief dat in de jaren 20 van de vorige eeuw is opgericht en nog steeds actief is.

FAQs

1. Wat is het grootste dorp in Gemeente Bergeijk?
Het grootste dorp in Gemeente Bergeijk is Bergeijk.

2. Welke wijken zijn het meest populair onder jonge gezinnen?
De wijken D’n Donk en Eersel zijn het meest populair onder jonge gezinnen.

3. Hoeveel inwoners heeft Gemeente Bergeijk?
Gemeente Bergeijk telt ongeveer 18.000 inwoners.

4. Waar kan ik terecht voor gemeentelijke diensten in Bergeijk?
Je kunt terecht bij het gemeentehuis van Bergeijk.

5. Heeft Gemeente Bergeijk een treinstation?
Nee, Gemeente Bergeijk heeft geen treinstation. Het dichtstbijzijnde station is Station Eindhoven.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, is er veel te vertellen over de postcodenummers van Gemeente Bergeijk. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht. Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met de gemeente Bergeijk.