Postcodes gemeente rotterdam

Postcodenummers van gemeente Rotterdam: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Rotterdam, gelegen in de provincie Zuid-Holland, is de op een na grootste stad van Nederland. Het is een bruisende havenstad die bekend staat om zijn indrukwekkende skyline, architectuur en culturele diversiteit. Het is niet alleen een belangrijk economisch centrum, maar ook een populaire toeristische bestemming.

In dit artikel gaan we in op de postcodenummers van gemeente Rotterdam. We zullen algemene informatie verstrekken, wijken en geografische (GPS) informatie bespreken, demografische gegevens geven, treinstations en gemeentes rondom Rotterdam noemen, netnummers bespreken en bekende plaatsen in de stad opsommen.

Algemene informatie

Rotterdam heeft in totaal 62 postcodenummers, variërend van 3000 tot 3099 en van 3100 tot 3299. De stad is verdeeld in 14 wijken, elk met zijn eigen postcodenummers. De postcodes in Rotterdam beginnen altijd met de cijfers 30 of 31, gevolgd door twee letters en twee cijfers.

Wijken

Elke wijk in Rotterdam heeft zijn eigen kenmerken en attracties. We zullen hieronder kort de belangrijkste wijken bespreken:

– Centrum: Het hart van Rotterdam met veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Hier vindt u ook de beroemde Markthal en de Erasmusbrug.
– Delfshaven: Een historische wijk met veel oude gebouwen, grachten en gezellige cafés.
– Feijenoord: Deze wijk is vooral bekend vanwege de Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord.
– Overschie: Een rustige wijk met veel groen en water, perfect voor wie op zoek is naar wat ontspanning.
– Hoogvliet: Deze wijk is een belangrijk industrieel gebied, maar heeft ook veel groen en recreatiemogelijkheden.

Geografische (GPS) informatie

Rotterdam ligt aan de rivier de Maas en heeft een van de grootste havens ter wereld. De stad is omgeven door water en heeft veel bruggen en tunnels die verschillende delen van de stad met elkaar verbinden. Rotterdam heeft een oppervlakte van 319,4 km² en heeft een bevolkingsdichtheid van 3.797 inwoners per km².

Demografische gegevens

Rotterdam is een zeer diverse stad met veel verschillende nationaliteiten. In 2020 had de stad een bevolking van 651.446 inwoners, waarvan ongeveer 52% van niet-Nederlandse afkomst was. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Rotterdam is 39 jaar.

Treinstations

Rotterdam heeft verschillende treinstations, waaronder het centraal station, station Blaak en station Rotterdam Alexander. Het centraal station is het belangrijkste station van de stad en verbindt Rotterdam met andere grote steden in Nederland en het buitenland.

Gemeentes rondom Rotterdam

Rotterdam grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Schiedam, Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Barendrecht en Spijkenisse.

Netnummers

Het netnummer van Rotterdam is 010. Dit nummer wordt gebruikt om vanuit andere steden naar Rotterdam te bellen.

Bekende plaatsen

Rotterdam heeft veel bekende plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder volgen enkele van de meest populaire attracties:

– De Euromast: Een 185 meter hoge toren met een panoramisch uitzicht over de stad.
– De Markthal: Een overdekte markt met veel verschillende kraampjes en restaurants.
– Diergaarde Blijdorp: Een grote dierentuin met verschillende diersoorten.
– Het SS Rotterdam: Een voormalig cruiseschip dat nu dienst doet als hotel en restaurant.
– De Kubuswoningen: Een architectonisch hoogstandje, ontworpen door Piet Blom.

Conclusie

Rotterdam is een prachtige stad met veel postcodenummers, wijken, attracties en bezienswaardigheden. In dit artikel hebben we algemene informatie gegeven over de stad, de verschillende wijken besproken, geografische (GPS) informatie gegeven, demografische gegevens genoemd, treinstations en gemeentes rondom Rotterdam besproken, netnummers besproken en bekende plaatsen in de stad opsomd. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het ontdekken van deze geweldige stad.

FAQs:

1. Wat is het grootste treinstation van Rotterdam?
– Het grootste treinstation van Rotterdam is het centraal station.

2. Hoeveel postcodenummers heeft Rotterdam?
– Rotterdam heeft in totaal 62 postcodenummers.

3. Wat is het gemiddelde aantal inwoners per km² in Rotterdam?
– Het gemiddelde aantal inwoners per km² in Rotterdam is 3.797.

4. Welke gemeentes grenzen aan Rotterdam?
– Rotterdam grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Schiedam, Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Barendrecht en Spijkenisse.

5. Wat is de Euromast?
– De Euromast is een 185 meter hoge toren met een panoramisch uitzicht over de stad Rotterdam.