Postcodes gemeente eijsden margraten

Postcodenummers van gemeente Eijsden-Margraten: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodes van de gemeente Eijsden-Margraten, ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids vind je alles wat je moet weten over de postcodes in deze gemeente. We bespreken niet alleen de postcodes zelf, maar ook de wijken waarin ze zich bevinden, de geografische locaties, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Eijsden-Margraten is een gemeente in het zuiden van Nederland, gelegen in de provincie Limburg. De gemeente heeft een oppervlakte van 75,54 km² en telt ruim 25.000 inwoners. De gemeente is ontstaan uit de fusie van de gemeenten Eijsden en Margraten in 2011. De gemeente bestaat uit 14 kernen, waaronder Bemelen, Cadier en Keer, Eckelrade, Eijsden, Gronsveld, Margraten, Mariadorp, Mesch, Mheer, Noorbeek, Oost-Maarland, Rijckholt, Scheulder en Sint Geertruid.

Wijken

De gemeente Eijsden-Margraten is onderverdeeld in verschillende wijken, waaronder:

– Eijsden-Centrum
– Eijsden-Noord
– Eijsden-Zuid
– Mariadorp
– Mesch
– Rijckholt
– Sint Geertruid
– Eckelrade
– Gronsveld
– Margraten-Centrum
– Margraten-Noord
– Margraten-Zuid
– Noorbeek
– Cadier en Keer

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Eijsden-Margraten ligt in het zuiden van Nederland, vlakbij de grens met België. De gemeente wordt begrensd door de gemeenten Maastricht, Valkenburg aan de Geul, Gulpen-Wittem, Vaals en de Belgische gemeenten Riemst en Voeren. De GPS-coördinaten van de gemeente zijn 50.79 graden noorderbreedte en 5.70 graden oosterlengte.

Demografische gegevens

De gemeente Eijsden-Margraten heeft een totale oppervlakte van 75,54 km² en telt ruim 25.000 inwoners. De bevolkingsdichtheid bedraagt ongeveer 333 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Eijsden-Margraten is 45 jaar. Ongeveer 48% van de bevolking is man en 52% is vrouw.

Treinstations

In de gemeente Eijsden-Margraten zijn geen treinstations te vinden. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Maastricht, gelegen op ongeveer 10 kilometer afstand.

Gemeentes rondom

De gemeente Eijsden-Margraten grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder:

– Maastricht
– Valkenburg aan de Geul
– Gulpen-Wittem
– Vaals
– Riemst (België)
– Voeren (België)

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Eijsden-Margraten is 043. Dit netnummer geldt voor alle kernen binnen de gemeente.

Bekende plaatsen

Eijsden-Margraten heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder:

– Kasteel Eijsden: een kasteel uit de 17e eeuw, gelegen aan de Maas.
– Amerikaanse begraafplaats Margraten: een begraafplaats voor Amerikaanse soldaten die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
– Sint-Martinuskerk in Gronsveld: een kerk uit de 11e eeuw, met een prachtig interieur.
– Natuurgebied Savelsbos: een bosrijk gebied met diverse wandel- en fietsroutes.

FAQs

1. Wat is het postcodegebied van Eijsden-Margraten?
Het postcodegebied van Eijsden-Margraten is 6241-6269.

2. Hoeveel inwoners heeft Eijsden-Margraten?
Eijsden-Margraten heeft ruim 25.000 inwoners.

3. Welke treinstations liggen het dichtstbij Eijsden-Margraten?
Het dichtstbijzijnde treinstation is station Maastricht, op ongeveer 10 kilometer afstand.

4. Welke gemeentes grenzen aan Eijsden-Margraten?
Eijsden-Margraten grenst aan de gemeentes Maastricht, Valkenburg aan de Geul, Gulpen-Wittem, Vaals en de Belgische gemeentes Riemst en Voeren.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in Eijsden-Margraten?
Enkele bekende plaatsen in Eijsden-Margraten zijn Kasteel Eijsden, de Amerikaanse begraafplaats Margraten, de Sint-Martinuskerk in Gronsveld en het natuurgebied Savelsbos.

Conclusie

In deze uitgebreide gids hebben we alles besproken wat je moet weten over de postcodes van de gemeente Eijsden-Margraten. We hebben niet alleen de postcodes zelf besproken, maar ook de wijken, geografische locaties, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van deze prachtige gemeente in het zuiden van Nederland.