Postcodes gemeente zeewolde

Postcodenummers van gemeente zeewolde: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Zeewolde, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over deze gemeente, waaronder algemene informatie, wijken, geografische en demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Zeewolde is een gemeente in de provincie Flevoland en heeft een oppervlakte van 248,77 km². De gemeente telt ongeveer 22.000 inwoners en bestaat uit vier kernen: Zeewolde, Horsterweg, Harderhaven en Trekkersveld.

Wijken

De gemeente Zeewolde is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Centrum, Polderwijk, Trekkersveld, Horsterveld, De Verbeelding, Zeewolde-West en Zeewolde-Zuid. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en biedt verschillende voorzieningen en faciliteiten.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Zeewolde ligt in het midden van Nederland en is goed bereikbaar via de snelwegen A27 en A28. De GPS-coördinaten van Zeewolde zijn 52.3318° N, 5.5402° E.

Demografische gegevens

De gemeente Zeewolde heeft een relatief jonge bevolking, waarvan het grootste deel tussen de 20 en 40 jaar oud is. De gemeente heeft een gemiddelde huishoudgrootte van 2,6 personen en een gemiddeld inkomen van ongeveer €35.000 per jaar.

Treinstations

Zeewolde heeft geen eigen treinstation, maar is wel goed bereikbaar per bus. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Nijkerk, dat op ongeveer 15 minuten rijden van Zeewolde ligt.

Gemeentes rondom

Gemeente Zeewolde grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Almere, Lelystad, Nijkerk en Putten. Elke gemeente heeft zijn eigen karakter en biedt verschillende voorzieningen en faciliteiten.

Netnummers

Het netnummer van Zeewolde is 036. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle vaste telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen

Zeewolde heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het Wolderwijd, het Horsterwold en het Hulkesteinse Bos. Deze plaatsen zijn geliefd bij zowel inwoners als toeristen vanwege hun prachtige natuur en recreatiemogelijkheden.

FAQs

1. Wat is het oppervlakte van gemeente Zeewolde?
Antwoord: De gemeente Zeewolde heeft een oppervlakte van 248,77 km².

2. Welke wijken heeft gemeente Zeewolde?
Antwoord: Gemeente Zeewolde heeft verschillende wijken, waaronder Centrum, Polderwijk, Trekkersveld, Horsterveld, De Verbeelding, Zeewolde-West en Zeewolde-Zuid.

3. Heeft Zeewolde een eigen treinstation?
Antwoord: Nee, Zeewolde heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Nijkerk.

4. Welke gemeentes grenzen aan Zeewolde?
Antwoord: Gemeente Zeewolde grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Almere, Lelystad, Nijkerk en Putten.

5. Wat is het netnummer van Zeewolde?
Antwoord: Het netnummer van Zeewolde is 036.

Conclusie

In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Zeewolde. Van algemene informatie en wijken tot geografische en demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht.