Postcodes gemeente den haag

Postcodenummers van gemeente Den Haag: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Den Haag is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland, Nederland. Het is de op twee na grootste stad van Nederland en heeft tal van interessante bezienswaardigheden en attracties. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van Den Haag en de omliggende gebieden, is deze gids voor postcodenummers, wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen een nuttige hulpbron.

Postcodenummers in gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag heeft in totaal 44 postcodenummers. Deze postcodenummers zijn verdeeld over verschillende wijken in de stad. De meeste wijken hebben meerdere postcodes, terwijl sommige wijken maar één postcode hebben. Hieronder vindt u een lijst van de postcodenummers in Den Haag, gerangschikt per wijk:

Centrum (2511-2518)
Schildersbuurt (2521-2526)
Transvaal (2517, 2522-2525, 2531)
Rustenburg-Oostbroek (2541-2548)
Moerwijk (2531, 2532)
Laakkwartier en Spoorwijk (2521-2526, 2571-2574)
Binckhorst (2512-2516)
Spoorwijk (2524, 2525)
Bezuidenhout (2591-2596)
Voorburg (2271-2275)
Leidschendam (2260-2267)
Ypenburg (2496)
Wateringse Veld (2548)

Wijken in gemeente Den Haag

Den Haag is verdeeld in acht wijken: Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen en Segbroek. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en sfeer, met unieke bezienswaardigheden en attracties. Hieronder vindt u meer informatie over elke wijk:

Centrum: Het historische centrum van Den Haag, met veel winkels, restaurants en musea.
Escamp: Een multiculturele wijk met veel parken en groene ruimtes.
Haagse Hout: Een rustige, groene wijk met veel parken en villa’s.
Laak: Een wijk met veel industrie en bedrijven, maar ook met veel parken en groene ruimtes.
Leidschenveen-Ypenburg: Een moderne wijk met veel nieuwbouw en groen.
Loosduinen: Een wijk met veel historie en karakter, met veel oude gebouwen en monumenten.
Scheveningen: Een wijk aan de kust, met veel stranden, restaurants en attracties.
Segbroek: Een wijk met veel parken en groene ruimtes, met veel historische gebouwen en monumenten.

Geografische informatie in gemeente Den Haag

Den Haag is gelegen aan de kust van de Noordzee, in het westen van Nederland. De stad heeft een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante kilometer en heeft een bevolking van meer dan 500.000 inwoners. Den Haag ligt op ongeveer 60 kilometer afstand van Amsterdam en op ongeveer 20 kilometer afstand van Rotterdam.

Demografische gegevens in gemeente Den Haag

Den Haag is een multiculturele stad, met een diverse bevolkingssamenstelling. Ongeveer 50% van de bevolking heeft een migratieachtergrond. De grootste groepen zijn afkomstig uit Suriname, Marokko, Turkije en de voormalige Nederlandse Antillen. De gemiddelde leeftijd van de bevolking is ongeveer 40 jaar. Het gemiddelde inkomen is iets hoger dan het landelijke gemiddelde.

Treinstations in gemeente Den Haag

Den Haag heeft meerdere treinstations, die allemaal goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. De belangrijkste stations zijn Den Haag Centraal, Den Haag Hollands Spoor en Den Haag Laan van NOI. Deze stations bieden verbindingen met andere grote steden in Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.

Gemeentes rondom gemeente Den Haag

Den Haag grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Delft, Westland en Pijnacker-Nootdorp. Deze gemeentes zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer en bieden tal van interessante bezienswaardigheden en attracties.

Netnummers in gemeente Den Haag

Het netnummer voor Den Haag is 070. Dit netnummer wordt gebruikt voor telefoonnummers in de stad en omliggende gebieden.

Bekende plaatsen in gemeente Den Haag

Den Haag heeft tal van interessante bezienswaardigheden en attracties, waaronder het Binnenhof, het Mauritshuis, het Vredespaleis en het Gemeentemuseum. Andere bekende plaatsen in Den Haag zijn Scheveningen, Madurodam en het Omniversum.

FAQs

1. Hoeveel postcodenummers heeft gemeente Den Haag?
Den Haag heeft in totaal 44 postcodenummers.

2. Wat zijn de belangrijkste treinstations in gemeente Den Haag?
Den Haag Centraal, Den Haag Hollands Spoor en Den Haag Laan van NOI zijn de belangrijkste treinstations in Den Haag.

3. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Den Haag?
Gemeentes die grenzen aan Den Haag zijn Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Delft, Westland en Pijnacker-Nootdorp.

4. Wat zijn enkele bekende bezienswaardigheden in gemeente Den Haag?
Enkele bekende bezienswaardigheden in Den Haag zijn het Binnenhof, het Mauritshuis, het Vredespaleis en Scheveningen.

5. Wat is het netnummer voor gemeente Den Haag?
Het netnummer voor Den Haag is 070.

Conclusie

Den Haag is een prachtige stad met veel te bieden. Van postcodenummers en wijken tot geografische informatie en demografische gegevens, deze gids biedt een schat aan informatie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van Den Haag en de omliggende gebieden. Met tal van treinstations, gemeentes rondom en bekende plaatsen om te bezoeken, is Den Haag een ideale bestemming voor een dagje uit of een langere vakantie.