Postcodes gemeente albrandswaard

Postcodenummers van gemeente Albrandswaard: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Albrandswaard, dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel vindt u algemene informatie over de postcodenummers, wijken en geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente Albrandswaard.

Algemene informatie over postcodenummers

Postcodes zijn een reeks van letters en cijfers die worden gebruikt om brieven en pakketten te sorteren en te bezorgen. Elke postcode heeft een unieke combinatie van vier cijfers en twee letters. In de gemeente Albrandswaard beginnen de postcodes met 3171, 3172, 3176, 3179, 3181 en 3191.

Wijken in gemeente Albrandswaard

De gemeente Albrandswaard bestaat uit vier wijken: Portland, Rhoon, Poortugaal en het buitengebied. Portland is de nieuwste wijk van de gemeente en bestaat voornamelijk uit nieuwbouwwoningen. Rhoon en Poortugaal zijn de oudste wijken en hebben een prachtige historische kern. Het buitengebied bestaat uit verschillende dorpen en buurtschappen.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Albrandswaard ligt in de provincie Zuid-Holland en is gelegen aan de zuidkant van Rotterdam. De gemeente heeft een oppervlakte van 23,70 kmĀ² en telt ongeveer 25.000 inwoners. De gemeente grenst aan de gemeenten Barendrecht, Rotterdam, Ridderkerk, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Demografische gegevens

De gemeente Albrandswaard heeft ongeveer 25.000 inwoners en is daarmee een van de kleinere gemeenten van Nederland. De bevolkingssamenstelling van de gemeente is divers en bestaat uit verschillende leeftijden en culturen. Rhoon en Poortugaal zijn de grootste dorpen van de gemeente en hebben een prachtige historische kern.

Treinstations

In de gemeente Albrandswaard zijn drie treinstations te vinden: Rhoon, Poortugaal en Portland. Vanaf deze stations kunt u gemakkelijk naar Rotterdam, Den Haag en Amsterdam reizen. Het treinstation van Rhoon is het grootste station van de gemeente en heeft een directe verbinding met Rotterdam.

Gemeentes rondom

De gemeente Albrandswaard grenst aan verschillende gemeenten, namelijk Barendrecht, Rotterdam, Ridderkerk, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Deze gemeenten hebben allemaal hun eigen karakteristieke kenmerken en bieden tal van mogelijkheden voor een dagje uit.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Albrandswaard is 010. Dit netnummer wordt gebruikt voor het bellen naar vaste telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen

De gemeente Albrandswaard heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het Kasteel van Rhoon, de Oude Kerk van Poortugaal en het recreatiegebied De Rhoonse Grienden. Ook is de gemeente bekend vanwege haar prachtige natuur en haar vele fiets- en wandelroutes.

FAQs

1. Wat zijn postcodes?
Postcodes zijn een reeks van letters en cijfers die worden gebruikt om brieven en pakketten te sorteren en te bezorgen.

2. Hoeveel wijken heeft de gemeente Albrandswaard?
De gemeente Albrandswaard bestaat uit vier wijken: Portland, Rhoon, Poortugaal en het buitengebied.

3. Hoeveel treinstations heeft de gemeente Albrandswaard?
In de gemeente Albrandswaard zijn drie treinstations te vinden: Rhoon, Poortugaal en Portland.

4. Wat is het netnummer van de gemeente Albrandswaard?
Het netnummer van de gemeente Albrandswaard is 010.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in de gemeente Albrandswaard?
De gemeente Albrandswaard heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het Kasteel van Rhoon, de Oude Kerk van Poortugaal en het recreatiegebied De Rhoonse Grienden.

Conclusie

De gemeente Albrandswaard is een prachtige gemeente met veel mogelijkheden voor een dagje uit. In dit artikel hebben we u meer verteld over de postcodenummers, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente Albrandswaard. We hopen dat u na het lezen van dit artikel meer te weten bent gekomen over deze mooie gemeente.