Postcodes gemeente pekela

Postcodenummers van gemeente Pekela: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Pekela, dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we u voorzien van alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van deze gemeente. We zullen u informeren over de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in dit gebied.

Algemene informatie

Pekela is een gemeente in de provincie Groningen in Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 51,05 km² en telt ongeveer 12.000 inwoners. De gemeente Pekela bestaat uit twee dorpen, Oude Pekela en Nieuwe Pekela, en een aantal buurtschappen. De gemeente is gelegen aan de oostzijde van de provincie Groningen en grenst aan de gemeenten Veendam, Stadskanaal en Westerwolde.

Wijken

De gemeente Pekela is verdeeld in vier wijken, namelijk:
– Wijk 1: Nieuwe Pekela
– Wijk 2: Boven Pekela
– Wijk 3: Oude Pekela
– Wijk 4: Alteveer en omgeving

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Pekela heeft een oppervlakte van 51,05 km² en is gelegen aan de oostzijde van de provincie Groningen. De gemeente is gelegen tussen de 53,03 en 53,17 graden noorderbreedte en tussen de 6,47 en 7,04 graden oosterlengte.

Demografische gegevens

De gemeente Pekela heeft ongeveer 12.000 inwoners en een bevolkingsdichtheid van 235 inwoners per km². De gemeente heeft een relatief laag percentage allochtonen, namelijk 4,1%. Het aantal huishoudens in de gemeente Pekela bedraagt ongeveer 5.300.

Treinstations

De gemeente Pekela heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is gelegen in Veendam. Vanaf hier kunt u met de trein verder reizen naar Groningen of Zwolle.

Gemeentes rondom

De gemeente Pekela grenst aan de gemeenten Veendam, Stadskanaal en Westerwolde. Veendam is gelegen ten noorden van de gemeente Pekela, Stadskanaal ten zuiden en Westerwolde ten oosten.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Pekela is 0597.

Bekende plaatsen

Enkele bekende plaatsen in de gemeente Pekela zijn:
– Oude Pekela
– Nieuwe Pekela
– Ommelanderwijk
– Boven Pekela
– Oudezijl
– Veendam

FAQ’s

1. Wat is het aantal inwoners van de gemeente Pekela?
Antwoord: De gemeente Pekela heeft ongeveer 12.000 inwoners.

2. Hoeveel wijken heeft de gemeente Pekela?
Antwoord: De gemeente Pekela heeft vier wijken.

3. Heeft de gemeente Pekela een eigen treinstation?
Antwoord: Nee, de gemeente Pekela heeft geen eigen treinstation.

4. Wat is het netnummer van de gemeente Pekela?
Antwoord: Het netnummer van de gemeente Pekela is 0597.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in de gemeente Pekela?
Antwoord: Enkele bekende plaatsen in de gemeente Pekela zijn Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Ommelanderwijk, Boven Pekela, Oudezijl en Veendam.

Conclusie

In dit artikel hebben we u voorzien van alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van gemeente Pekela. We hebben u geïnformeerd over de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in dit gebied. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de informatie die u zocht.