Postcodes gemeente woudenberg

Postcodenummers van gemeente Woudenberg: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Woudenberg, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over dit onderwerp. We nemen je mee door algemene informatie over de gemeente, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Woudenberg, netnummers en bekende plaatsen. Lees verder voor meer informatie.

Algemene informatie over Woudenberg

Woudenberg is een plaats en gemeente in de provincie Utrecht. De gemeente heeft een oppervlakte van 38,16 km² en telt zo’n 13.000 inwoners. Woudenberg bestaat uit de volgende kernen: Woudenberg, Maarsbergen, Geerestein en Moorst.

Wijken in Woudenberg

De gemeente Woudenberg bestaat uit verschillende wijken. Hieronder vind je een overzicht van de wijken en de postcodegebieden die daarbij horen:

– Woudenberg-Noord (postcodegebied: 3931)
– Woudenberg-Zuid (postcodegebied: 3931)
– Maarsbergen (postcodegebied: 3953)
– Geerestein (postcodegebied: 3931)
– Moorst (postcodegebied: 3931)

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Woudenberg ligt in het midden van het land, in de provincie Utrecht. De GPS-coördinaten van Woudenberg zijn: 52.080001, 5.417000. Woudenberg ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van de stad Veenendaal.

Demografische gegevens

Woudenberg heeft een inwoneraantal van zo’n 13.000 mensen. De gemeente heeft een gemiddelde leeftijd van 42 jaar. Ongeveer 49% van de inwoners is man en 51% is vrouw. De meeste huishoudens in Woudenberg bestaan uit 2 personen (38,7%). 28,2% van de huishoudens bestaat uit 1 persoon.

Treinstations

Woudenberg heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Veenendaal-De Klomp, op ongeveer 6 kilometer afstand van Woudenberg. Vanaf hier kun je de trein nemen naar verschillende steden in Nederland, waaronder Utrecht, Amsterdam en Arnhem.

Gemeentes rondom Woudenberg

Woudenberg grenst aan verschillende gemeentes. Hieronder vind je een overzicht van de gemeentes die aan Woudenberg grenzen:

– Leusden
– Amersfoort
– Renswoude
– Scherpenzeel

Netnummers

Het netnummer van Woudenberg is 033. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in Woudenberg en omgeving.

Bekende plaatsen

Woudenberg is een bekende plaats in Nederland vanwege de vele recreatiemogelijkheden. Zo kun je er wandelen, fietsen en paardrijden. Daarnaast is er in Woudenberg een museum en zijn er verschillende restaurants en cafés. Enkele bekende plaatsen in Woudenberg zijn:

– Kasteel Geerestein
– Henschotermeer
– Museum Oud Woudenberg

FAQ’s

1. Wat is het inwoneraantal van Woudenberg?
Antwoord: Woudenberg heeft een inwoneraantal van zo’n 13.000 mensen.

2. Heeft Woudenberg een eigen treinstation?
Antwoord: Nee, Woudenberg heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Veenendaal-De Klomp.

3. Welke gemeentes grenzen aan Woudenberg?
Antwoord: Woudenberg grenst aan Leusden, Amersfoort, Renswoude en Scherpenzeel.

4. Wat is het netnummer van Woudenberg?
Antwoord: Het netnummer van Woudenberg is 033.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in Woudenberg?
Antwoord: Enkele bekende plaatsen in Woudenberg zijn Kasteel Geerestein, Henschotermeer en Museum Oud Woudenberg.

Conclusie

In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Woudenberg. We hebben je algemene informatie gegeven over de gemeente, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Woudenberg, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat je nu een beter beeld hebt van deze mooie gemeente in de provincie Utrecht.