Postcodes gemeente rhenen

Postcodenummers van gemeente Rhenen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Rhenen, dan bent u op de juiste plek. In dit artikel vindt u alles wat u moet weten over de postcodes van Rhenen, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Rhenen is gelegen in de provincie Utrecht en heeft een oppervlakte van 45,77 km². Rhenen is een prachtige gemeente met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Het heeft een inwoneraantal van ongeveer 20.000 mensen en is verdeeld over verschillende wijken.

Wijken

Rhenen heeft verschillende wijken, waaronder Rhenen-Noord, Rhenen-Zuid, Elst, Achterberg en Remmerden. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Hieronder vindt u meer informatie over de wijken van Rhenen.

Rhenen-Noord: Deze wijk heeft ongeveer 4.200 inwoners en bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen. Er zijn verschillende parken en speelvelden in de wijk te vinden.

Rhenen-Zuid: Deze wijk heeft ongeveer 7.500 inwoners en is verdeeld in verschillende buurten. De wijk heeft veel groen en is gelegen aan de Nederrijn.

Elst: Elst is een klein dorpje in de gemeente Rhenen en heeft ongeveer 1.500 inwoners. Het heeft een landelijke uitstraling en is omringd door weilanden en bossen.

Achterberg: Achterberg is een dorpje in de gemeente Rhenen en heeft ongeveer 2.000 inwoners. Het dorpje heeft een rijke geschiedenis en heeft een aantal bezienswaardigheden, waaronder de Cunerakerk.

Remmerden: Remmerden is een buurtschap in de gemeente Rhenen en heeft ongeveer 100 inwoners. Het is gelegen aan de Nederrijn en heeft een aantal campings en jachthavens.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Rhenen ligt in het midden van Nederland en is gemakkelijk te bereiken via de snelweg A12. De geografische coördinaten van Rhenen zijn 51.9590° N, 5.5666° E.

Demografische gegevens

Rhenen heeft een inwoneraantal van ongeveer 20.000 mensen en heeft een gemiddelde leeftijd van 43 jaar. De gemeente heeft een relatief hoog percentage ouderen en een laag percentage jongeren.

Treinstations

Rhenen heeft geen treinstation, maar is wel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde treinstation is Veenendaal-De Klomp, dat op ongeveer 6 kilometer afstand van Rhenen ligt. Vanaf daar kunt u met de bus naar Rhenen reizen.

Gemeentes rondom

Rhenen grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Veenendaal, Ede, Wageningen, Utrechtse Heuvelrug en Neder-Betuwe. Deze gemeentes hebben allemaal hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van Rhenen is 0317. Als u vanuit het buitenland naar Rhenen wilt bellen, moet u eerst het landnummer van Nederland intoetsen (+31) en daarna het netnummer van Rhenen (0317) en het abonneenummer.

Bekende plaatsen

Rhenen heeft een aantal bekende plaatsen, waaronder Ouwehands Dierenpark en de Grebbeberg. Ouwehands Dierenpark is een populaire dierentuin met verschillende dieren en attracties. De Grebbeberg is een heuvelachtig gebied met veel natuur en wandelroutes.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van Rhenen?
De postcodenummers van Rhenen zijn 3910, 3911, 3912 en 3913.

2. Hoeveel inwoners heeft Rhenen?
Rhenen heeft ongeveer 20.000 inwoners.

3. Welke wijken heeft Rhenen?
Rhenen heeft verschillende wijken, waaronder Rhenen-Noord, Rhenen-Zuid, Elst, Achterberg en Remmerden.

4. Heeft Rhenen een treinstation?
Nee, Rhenen heeft geen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Veenendaal-De Klomp.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in Rhenen?
De bekende plaatsen in Rhenen zijn Ouwehands Dierenpark en de Grebbeberg.

Conclusie

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Rhenen, dan heeft u in dit artikel alles kunnen vinden wat u nodig heeft. We hebben u informatie gegeven over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van Rhenen. We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat u nu meer weet over Rhenen.