Postcodes gemeente horst aan de maas

Postcodenummers van gemeente Horst aan de Maas: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Horst aan de Maas, ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodes in deze gemeente. We zullen je informeren over de verschillende wijken, de geografische informatie, de demografische gegevens, treinstations, omliggende gemeentes, netnummers en bekende plaatsen in deze gemeente.

Algemene informatie over gemeente Horst aan de Maas

Gemeente Horst aan de Maas is gelegen in het noorden van de provincie Limburg en heeft een oppervlakte van ongeveer 142 km². De gemeente heeft ongeveer 42.000 inwoners. De gemeente is ontstaan in 2001 door de samenvoeging van de voormalige gemeentes Horst, Sevenum en Meerlo-Wanssum.

Wijken in gemeente Horst aan de Maas

Gemeente Horst aan de Maas heeft in totaal 13 wijken. Dit zijn:
– America
– Broekhuizen
– Broekhuizenvorst
– Evertsoord
– Griendtsveen
– Grubbenvorst
– Hegelsom
– Horst
– Kronenberg
– Lottum
– Meerlo
– Melderslo
– Meterik

Geografische (GPS) informatie over gemeente Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas ligt in het noorden van de provincie Limburg. De gemeente ligt tussen de plaatsen Venlo en Venray. De gemeente wordt begrensd door de Maas in het westen en de Duitse grens in het oosten. De GPS-coördinaten van Horst aan de Maas zijn 51.4431° N, 6.0451° E.

Demografische gegevens van gemeente Horst aan de Maas

In gemeente Horst aan de Maas wonen ongeveer 42.000 inwoners. De gemeente heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 300 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Horst aan de Maas is ongeveer 44 jaar oud. De gemeente heeft een relatief laag percentage niet-westerse allochtonen.

Treinstations in gemeente Horst aan de Maas

Gemeente Horst aan de Maas heeft twee treinstations, namelijk station Horst-Sevenum en station Venray. Station Horst-Sevenum ligt aan de Maaslijn, die loopt van Nijmegen naar Roermond. Station Venray ligt ook aan de Maaslijn en is gelegen in de plaats Oostrum.

Gemeentes rondom gemeente Horst aan de Maas

Gemeente Horst aan de Maas wordt begrensd door de gemeentes Venray, Venlo, Bergen en Gennep. In deze gemeentes zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals pretparken, musea, kastelen en natuurgebieden.

Netnummers in gemeente Horst aan de Maas

Gemeente Horst aan de Maas heeft het netnummer 077. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen in gemeente Horst aan de Maas

Gemeente Horst aan de Maas heeft verschillende bekende plaatsen. Zo is de plaats Horst bekend vanwege het jaarlijkse bloemencorso, waarbij praalwagens versierd zijn met bloemen. Ook is in Horst het Kasteel ter Horst te vinden, dat dateert uit de 14e eeuw. In de plaats Sevenum is attractiepark Toverland gelegen, dat jaarlijks vele bezoekers trekt. In de plaats Grubbenvorst is het klooster Mariaweide te vinden, dat tegenwoordig dienstdoet als cultureel centrum.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van gemeente Horst aan de Maas?
– De oppervlakte van gemeente Horst aan de Maas is ongeveer 142 km².

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Horst aan de Maas?
– Gemeente Horst aan de Maas heeft ongeveer 42.000 inwoners.

3. Hoeveel treinstations heeft gemeente Horst aan de Maas?
– Gemeente Horst aan de Maas heeft twee treinstations, namelijk station Horst-Sevenum en station Venray.

4. Wat is het netnummer van gemeente Horst aan de Maas?
– Het netnummer van gemeente Horst aan de Maas is 077.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in gemeente Horst aan de Maas?
– Enkele bekende plaatsen in gemeente Horst aan de Maas zijn Horst, Sevenum, Grubbenvorst en Lottum.

Conclusie

In dit artikel hebben we je uitgebreid geïnformeerd over de postcodenummers van gemeente Horst aan de Maas. We hebben je verteld over de verschillende wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, omliggende gemeentes, netnummers en bekende plaatsen in deze gemeente. We hopen dat deze informatie nuttig voor je was en je geholpen heeft bij het vinden van de informatie die je zocht.