Postcodes gemeente achtkarspelen

Postcodenummers van gemeente Achtkarspelen: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Achtkarspelen, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente. We geven je een overzicht van de verschillende wijken, de geografische (GPS) informatie, de demografische gegevens, de treinstations, de gemeentes rondom, de netnummers en de bekende plaatsen in de buurt.

Wijken in gemeente Achtkarspelen

Gemeente Achtkarspelen is verdeeld in verschillende wijken. De belangrijkste wijken zijn Buitenpost, Surhuizum, Harkema, Kootstertille, Gerkesklooster, Augustinusga en Twijzel. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer, dat begint met 928.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Achtkarspelen ligt in het noordoosten van Nederland, in de provincie Friesland. De gemeente heeft een oppervlakte van 104,49 km² en telt ruim 28.000 inwoners. De GPS-coördinaten van gemeente Achtkarspelen zijn 53.2167° N, 6.1500° E.

Demografische gegevens

De gemeente Achtkarspelen heeft een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Het aantal inwoners in de gemeente groeit gestaag, met name door de komst van jonge gezinnen. De meeste inwoners van de gemeente zijn tussen de 25 en 65 jaar oud. Er is een lichte meerderheid van vrouwen, die ongeveer 51% van de bevolking uitmaken.

Treinstations

Gemeente Achtkarspelen heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Buitenpost, dat deel uitmaakt van de spoorlijn Groningen-Leeuwarden. Vanuit Buitenpost kun je naar verschillende steden in Nederland reizen, zoals Groningen, Leeuwarden, Amsterdam en Utrecht.

Gemeentes rondom

Gemeente Achtkarspelen grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Dantumadiel, Tytsjerksteradiel, Smallingerland en Kollumerland en Nieuwkruisland. Deze gemeentes hebben allemaal hun eigen postcodenummers, die beginnen met 927, 925, 920 en 929.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Achtkarspelen is 0511. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in deze gemeente. Als je iemand in gemeente Achtkarspelen wilt bellen, moet je dus het netnummer 0511 gebruiken.

Bekende plaatsen

Gemeente Achtkarspelen heeft verschillende bekende plaatsen, zoals het dorp Buitenpost, dat bekend staat om zijn historische gebouwen en mooie natuur. Ook het dorp Surhuisterveen is een populaire bestemming, met zijn gezellige centrum en vele winkels. Andere bekende plaatsen in de gemeente zijn Harkema, Kootstertille, Gerkesklooster, Augustinusga en Twijzel.

FAQs

1. Wat is het gemiddelde inkomen in gemeente Achtkarspelen?
Het gemiddelde inkomen in gemeente Achtkarspelen is ongeveer € 35.000 per jaar.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Achtkarspelen?
Gemeente Achtkarspelen telt ongeveer 28.000 inwoners.

3. Welke treinstations liggen het dichtst bij gemeente Achtkarspelen?
Het dichtstbijzijnde treinstation is in Buitenpost, dat deel uitmaakt van de spoorlijn Groningen-Leeuwarden.

4. Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Achtkarspelen?
Bekende plaatsen in gemeente Achtkarspelen zijn onder andere Buitenpost, Surhuisterveen, Harkema, Kootstertille, Gerkesklooster, Augustinusga en Twijzel.

5. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Achtkarspelen?
Gemeente Achtkarspelen grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Dantumadiel, Tytsjerksteradiel, Smallingerland en Kollumerland en Nieuwkruisland.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Achtkarspelen, dan heb je in dit artikel alles gevonden wat je nodig hebt. We hebben je een overzicht gegeven van de verschillende wijken, de geografische (GPS) informatie, de demografische gegevens, de treinstations, de gemeentes rondom, de netnummers en de bekende plaatsen in de buurt. We hopen dat je deze informatie nuttig vond!