Postcodes gemeente veere

Postcodenummers van gemeente Veere: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Gemeente Veere is een prachtige gemeente in de provincie Zeeland. Het is een gemeente met veel verschillende wijken en dorpen, elk met een eigen postcode. In dit artikel geven we je alle informatie over de postcodenummers van de gemeente Veere. We bespreken de verschillende wijken en dorpen, geven informatie over de geografische ligging, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente Veere.

Algemene informatie over gemeente Veere

Gemeente Veere is een gemeente in de provincie Zeeland, gelegen op het schiereiland Walcheren. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 206 vierkante kilometer en telt ruim 22.000 inwoners. In de gemeente Veere liggen verschillende dorpen en wijken, elk met een eigen postcode. Hieronder bespreken we de verschillende wijken en dorpen in de gemeente Veere.

Wijken in gemeente Veere

Gemeente Veere is onderverdeeld in verschillende wijken. Hieronder vind je een overzicht van de wijken in gemeente Veere en de bijbehorende postcodes:

– Domburg (postcode 4357)
– Oostkapelle (postcode 4356)
– Serooskerke (postcode 4353)
– Veere (postcode 4351)
– Vrouwenpolder (postcode 4354)
– Westkapelle (postcode 4361)
– Zoutelande (postcode 4374)

Elke wijk heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Zo staat Domburg bekend als een populair toeristisch stadje met mooie stranden en gezellige restaurants en cafés. Ook Serooskerke is een leuke plek om te bezoeken, met een gezellig dorpsplein en goede restaurants.

Geografische (GPS) informatie van gemeente Veere

Gemeente Veere is gelegen op het schiereiland Walcheren in de provincie Zeeland. De gemeente ligt aan de Noordzee en heeft verschillende mooie stranden. Hieronder vind je de GPS-coördinaten van de gemeente Veere:

– Latitude: 51.5324° N
– Longitude: 3.6708° E

Door deze geografische ligging is gemeente Veere een populaire bestemming voor toeristen. Jaarlijks trekken duizenden mensen naar de gemeente om te genieten van de mooie stranden, natuur en bezienswaardigheden.

Demografische gegevens van gemeente Veere

Gemeente Veere heeft een inwonersaantal van ruim 22.000. Het is een gemeente met een relatief oude bevolking, waarvan het grootste deel ouder is dan 65 jaar. Het percentage mannen en vrouwen in de gemeente is ongeveer gelijk. Ook is de gemeente Veere een populaire bestemming onder expats en buitenlandse werknemers.

Treinstations in gemeente Veere

De gemeente Veere heeft geen eigen treinstations. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Middelburg, gelegen op ongeveer 10 kilometer afstand van de gemeente. Vanaf station Middelburg zijn er verschillende busverbindingen naar de gemeente Veere.

Gemeentes rondom gemeente Veere

Gemeente Veere is omringd door verschillende andere gemeentes. Hieronder vind je een overzicht van de gemeentes rondom gemeente Veere:

– Gemeente Middelburg
– Gemeente Vlissingen
– Gemeente Goes
– Gemeente Noord-Beveland

Netnummers in gemeente Veere

Gemeente Veere heeft het netnummer 0118. Dit netnummer wordt ook gebruikt voor de omliggende gemeentes Middelburg en Vlissingen.

Bekende plaatsen in gemeente Veere

Gemeente Veere heeft verschillende bekende plaatsen die zeker een bezoekje waard zijn. Hieronder vind je een overzicht van de bekendste plaatsen in gemeente Veere:

– Domburg
– Oostkapelle
– Veere
– Vrouwenpolder
– Westkapelle
– Zoutelande

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van gemeente Veere?
Antwoord: Gemeente Veere heeft een oppervlakte van ongeveer 206 vierkante kilometer.

2. Wat zijn de GPS-coördinaten van gemeente Veere?
Antwoord: De GPS-coördinaten van gemeente Veere zijn Latitude: 51.5324° N en Longitude: 3.6708° E.

3. Welke wijken heeft gemeente Veere?
Antwoord: Gemeente Veere is onderverdeeld in de wijken Domburg, Oostkapelle, Serooskerke, Veere, Vrouwenpolder, Westkapelle en Zoutelande.

4. Heeft gemeente Veere een eigen treinstation?
Antwoord: Nee, gemeente Veere heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Middelburg.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Veere?
Antwoord: Bekende plaatsen in gemeente Veere zijn Domburg, Oostkapelle, Veere, Vrouwenpolder, Westkapelle en Zoutelande.

Conclusie

Gemeente Veere is een prachtige gemeente in de provincie Zeeland. Het is een gemeente met veel verschillende wijken en dorpen, elk met een eigen postcode. In dit artikel hebben we je alle informatie gegeven over de postcodenummers van de gemeente Veere. We hebben de verschillende wijken en dorpen besproken, gegevens gegeven over de geografische ligging, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente Veere. Wij hopen dat je met deze informatie een goed beeld hebt gekregen van de gemeente Veere en alles wat deze gemeente te bieden heeft.