Postcodes gemeente veldhoven

Postcodenummers van gemeente Veldhoven: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Bent u op zoek naar informatie over de postcodenummers van gemeente Veldhoven? Dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel vindt u alles wat u moet weten over de postcodenummers van gemeente Veldhoven. Van algemene informatie tot demografische gegevens en van treinstations tot bekende plaatsen. Lees snel verder voor meer informatie.

Algemene informatie

Gemeente Veldhoven is gelegen in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van ongeveer 31,24 km┬▓. De gemeente telt ongeveer 46.000 inwoners en is opgedeeld in 12 wijken. De postcodenummers van gemeente Veldhoven beginnen met de cijfers 5501 en lopen tot en met 5509.

Wijken

Zoals eerder vermeld is gemeente Veldhoven opgedeeld in 12 wijken. Hieronder vindt u een overzicht van deze wijken:

1. Cobbeek
2. ’t Look
3. Heikant-West
4. Heikant-Oost
5. Zonderwijk-Midden
6. Zonderwijk-Noord
7. Zonderwijk-Zuid
8. Oerle-Zuid
9. Oerle-Noord
10. Meerveldhoven-West
11. Meerveldhoven-Oost
12. D’Ekker

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Veldhoven heeft een aantal interessante plekken die een bezoek waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld het Koningshof, een conferentiecentrum gelegen aan de rand van het centrum. Ook is er het Meerveld, een natuurgebied gelegen aan de zuidkant van Veldhoven. Voor de GPS-co├Ârdinaten van deze locaties kunt u eenvoudigweg zoeken op internet.

Demografische gegevens

Gemeente Veldhoven telt ongeveer 46.000 inwoners. Hiervan is ongeveer 50% man en 50% vrouw. De gemiddelde leeftijd in gemeente Veldhoven is 41 jaar. Het aantal huishoudens in de gemeente bedraagt ongeveer 19.000.

Treinstations

Gemeente Veldhoven heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Eindhoven Centraal, gelegen op ongeveer 10 kilometer afstand van Veldhoven. Vanaf hier kunt u eenvoudig verder reizen naar andere delen van Nederland en Europa.

Gemeentes rondom

Gemeente Veldhoven grenst aan een aantal andere gemeentes. Zo grenst het aan Eindhoven, Waalre, Meerhoven, Oirschot en Best. Deze gemeentes zijn allemaal goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Veldhoven is 040. Dit betekent dat u bij het bellen naar een telefoonnummer in Veldhoven dit netnummer moet intoetsen voor het eigenlijke telefoonnummer.

Bekende plaatsen

Gemeente Veldhoven heeft een aantal bekende plaatsen die een bezoek waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld het Koningshof, een conferentiecentrum gelegen aan de rand van het centrum. Ook is er het Meerveld, een natuurgebied gelegen aan de zuidkant van Veldhoven. Andere bekende plaatsen zijn het Citycentrum, een winkelcentrum in het centrum van Veldhoven, en het Maxima Medisch Centrum, een groot ziekenhuis gelegen aan de rand van de gemeente.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van gemeente Veldhoven?
Antwoord: De postcodenummers van gemeente Veldhoven beginnen met de cijfers 5501 en lopen tot en met 5509.

2. Hoeveel wijken heeft gemeente Veldhoven?
Antwoord: Gemeente Veldhoven is opgedeeld in 12 wijken.

3. Heeft gemeente Veldhoven een eigen treinstation?
Antwoord: Nee, gemeente Veldhoven heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Eindhoven Centraal.

4. Aan welke gemeentes grenst gemeente Veldhoven?
Antwoord: Gemeente Veldhoven grenst aan Eindhoven, Waalre, Meerhoven, Oirschot en Best.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Veldhoven?
Antwoord: Bekende plaatsen in gemeente Veldhoven zijn het Koningshof, het Meerveld, het Citycentrum en het Maxima Medisch Centrum.

Conclusie

In dit artikel heeft u alles kunnen lezen over de postcodenummers van gemeente Veldhoven. Van algemene informatie tot demografische gegevens en van treinstations tot bekende plaatsen. We hopen dat u na het lezen van dit artikel een beter beeld heeft gekregen van gemeente Veldhoven en haar postcodenummers.