Postcodes gemeente westerwolde

Postcodenummers van gemeente Westerwolde: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van gemeente Westerwolde, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je algemene informatie over de gemeente, de verschillende wijken, GPS-informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hebben ons best gedaan om een uitgebreid en gedetailleerd artikel te schrijven, zodat je alle informatie hebt die je nodig hebt.

Algemene informatie over gemeente Westerwolde

Gemeente Westerwolde is een gemeente in de provincie Groningen. De gemeente is ontstaan in 2018 door een fusie van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde. Westerwolde ligt in het uiterste zuidoosten van Groningen en grenst aan Drenthe en Duitsland. De gemeente heeft een oppervlakte van 280,9 km² en telt ongeveer 25.000 inwoners.

Wijken

De gemeente Westerwolde bestaat uit 24 verschillende wijken. De grootste wijk is Vlagtwedde met ongeveer 3.500 inwoners, gevolgd door Sellingen met ongeveer 2.000 inwoners. Andere wijken zijn onder meer Bellingwolde, Ter Apel, Wedde en Oudeschans. Elke wijk heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Westerwolde bevindt zich op de volgende GPS-coördinaten: 53.0265° N, 7.0824° O. Het is een prachtig gebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en kronkelende rivieren. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes die je kunt volgen om het gebied te verkennen.

Demografische gegevens

De gemeente Westerwolde heeft ongeveer 25.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 44 jaar. Het percentage mannen en vrouwen is ongeveer gelijk verdeeld. Ongeveer 95% van de bevolking is van Nederlandse afkomst. Er zijn ook enkele andere nationaliteiten vertegenwoordigd, waaronder Duitsers en Polen.

Treinstations

De gemeente Westerwolde heeft drie treinstations: Ter Apel, Winschoten en Groningen. Ter Apel is een klein station dat bediend wordt door de stoptrein van Arriva tussen Groningen en Emmen. Winschoten is een groter station met verbindingen naar Groningen, Leeuwarden en Nieuweschans. Groningen is het grootste station in de provincie en heeft verbindingen naar alle grote steden in Nederland.

Gemeentes rondom

De gemeente Westerwolde grenst aan verschillende gemeentes. In het noorden grenst het aan de gemeente Pekela, in het westen aan de gemeente Stadskanaal, in het zuiden aan de gemeente Emmen en in het oosten aan de Duitse gemeentes Rhede en Haren. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen unieke eigenschappen en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Westerwolde is 0597. Als je van buiten de gemeente belt, moet je dit netnummer gebruiken om contact op te nemen met iemand binnen de gemeente.

Bekende plaatsen

Er zijn verschillende bekende plaatsen in de gemeente Westerwolde. Een van de bekendste plaatsen is Ter Apel, een dorp met een rijke geschiedenis en een prachtig klooster. Andere bekende plaatsen zijn Sellingen, Vlagtwedde en Bourtange, een vestingstadje uit de 16e eeuw.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van gemeente Westerwolde?
De oppervlakte van gemeente Westerwolde is 280,9 km².

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Westerwolde?
Gemeente Westerwolde heeft ongeveer 25.000 inwoners.

3. Welke treinstations zijn er in gemeente Westerwolde?
Gemeente Westerwolde heeft drie treinstations: Ter Apel, Winschoten en Groningen.

4. Hoeveel wijken heeft gemeente Westerwolde?
Gemeente Westerwolde heeft 24 verschillende wijken.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in gemeente Westerwolde?
Enkele bekende plaatsen in gemeente Westerwolde zijn Ter Apel, Sellingen, Vlagtwedde en Bourtange.

Conclusie

Gemeente Westerwolde is een prachtige gemeente met veel verschillende wijken, bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu wilt wandelen in de bossen, fietsen langs de rivieren of de lokale geschiedenis wilt ontdekken, er is voor ieder wat wils. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.