Postcodes gemeente eemsmond

Postcodenummers van gemeente Eemsmond: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Eemsmond, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in Eemsmond.

Algemene informatie over gemeente Eemsmond

Gemeente Eemsmond is gelegen in de provincie Groningen, in het noorden van Nederland. Het is een gemeente met een oppervlakte van 332,95 kmĀ² en telt ongeveer 15.000 inwoners. De gemeente Eemsmond bestaat uit meerdere dorpen en steden, waaronder Uithuizen, Uithuizermeeden, Warffum, Roodeschool en Zandeweer.

Wijken in gemeente Eemsmond

Gemeente Eemsmond is verdeeld in meerdere wijken, waaronder de wijken Uithuizen, Uithuizermeeden, Warffum, Roodeschool en Zandeweer. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer, dat begint met 998 of 999. Hieronder vind je een overzicht van de wijken in gemeente Eemsmond en hun bijbehorende postcodenummers:

– Uithuizen: 9981
– Uithuizermeeden: 9982
– Warffum: 9989
– Roodeschool: 9983
– Zandeweer: 9997

Geografische (GPS) informatie over gemeente Eemsmond

Gemeente Eemsmond is gelegen aan de Waddenzee, in het noorden van de provincie Groningen. De gemeente is goed bereikbaar via de N46 en de N363. Daarnaast zijn er meerdere treinstations in gemeente Eemsmond, waaronder station Uithuizen, station Uithuizermeeden en station Warffum.

Demografische gegevens van gemeente Eemsmond

Gemeente Eemsmond heeft een relatief laag aantal inwoners, namelijk ongeveer 15.000. De gemeente heeft een vergrijzende bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar. Daarnaast heeft ongeveer 20% van de bevolking een migratieachtergrond.

Treinstations in gemeente Eemsmond

Gemeente Eemsmond heeft meerdere treinstations, die onderdeel zijn van de spoorlijn Groningen-Roodeschool. De treinstations in gemeente Eemsmond zijn:

– Station Uithuizen
– Station Uithuizermeeden
– Station Warffum

Gemeentes rondom gemeente Eemsmond

Gemeente Eemsmond grenst aan meerdere gemeentes, waaronder de gemeentes:

– Bedum
– De Marne
– Winsum
– Delfzijl

Netnummers in gemeente Eemsmond

Gemeente Eemsmond heeft meerdere netnummers, die afhankelijk zijn van de woonplaats. Hieronder vind je een overzicht van de netnummers in gemeente Eemsmond:

– Bedum: 050
– De Marne: 0595
– Winsum: 0595
– Delfzijl: 0596

Bekende plaatsen in gemeente Eemsmond

Gemeente Eemsmond heeft meerdere bekende plaatsen, waaronder de plaatsen Uithuizen, Uithuizermeeden, Warffum, Roodeschool en Zandeweer. Deze plaatsen hebben elk hun eigen charme en bezienswaardigheden, zoals de Menkemaborg in Uithuizen en het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van gemeente Eemsmond?
– De postcodenummers van gemeente Eemsmond beginnen met 998 of 999.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Eemsmond?
– Gemeente Eemsmond telt ongeveer 15.000 inwoners.

3. Welke treinstations heeft gemeente Eemsmond?
– Gemeente Eemsmond heeft meerdere treinstations, waaronder station Uithuizen, station Uithuizermeeden en station Warffum.

4. Aan welke gemeentes grenst gemeente Eemsmond?
– Gemeente Eemsmond grenst aan de gemeentes Bedum, De Marne, Winsum en Delfzijl.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Eemsmond?
– Bekende plaatsen in gemeente Eemsmond zijn onder andere Uithuizen, Uithuizermeeden, Warffum, Roodeschool en Zandeweer.

Conclusie

Gemeente Eemsmond is een mooie gemeente in het noorden van Nederland, met meerdere dorpen en steden, treinstations en bekende plaatsen. In dit artikel hebben we alle informatie gegeven die je nodig hebt over de postcodenummers, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in gemeente Eemsmond. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van deze gemeente.