Postcodes gemeente gooise meren

Postcodenummers van gemeente Gooise Meren: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Gooise Meren, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we uitgebreid ingaan op de verschillende aspecten van de gemeente Gooise Meren, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Gooise Meren

Gemeente Gooise Meren is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente is ontstaan op 1 januari 2016 uit een fusie van de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden. De gemeente heeft een oppervlakte van 72,24 km² en telt ruim 57.000 inwoners. De gemeente Gooise Meren ligt in het hart van het Gooi en is omgeven door groen en water.

Wijken van gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren is opgedeeld in zes wijken: Bussum-Zuid, Bussum-Noord, Naarden, Muiden, Muiderberg en Naardermeer. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en sfeer, waardoor er voor iedereen wel een geschikte wijk te vinden is.

Geografische (GPS) informatie van gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren ligt in de provincie Noord-Holland en is gelegen tussen Amsterdam en Utrecht. De gemeente is goed bereikbaar via de A1 en de A6 en heeft een eigen treinstation: station Naarden-Bussum. Daarnaast beschikt de gemeente over veel groen en water, waaronder het Naardermeer en de Ankeveense Plassen.

Demografische gegevens van gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren telt ruim 57.000 inwoners en heeft een gemiddelde leeftijd van 42 jaar. De gemeente is relatief welvarend en heeft een hoog percentage hoogopgeleiden. Daarnaast is de gemeente zeer divers qua samenstelling, met veel verschillende nationaliteiten en culturen.

Treinstations in gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren heeft één treinstation: station Naarden-Bussum. Dit station ligt aan de spoorlijn Amsterdam – Amersfoort en is daardoor goed bereikbaar vanuit zowel Amsterdam als Utrecht. Vanaf station Naarden-Bussum rijden er regelmatig treinen naar onder andere Amsterdam, Utrecht, Hilversum en Amersfoort.

Gemeentes rondom gemeente Gooise Meren

Gemeente Gooise Meren grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Hilversum, Laren, Huizen, Blaricum, Weesp en Amsterdam. Deze gemeentes zijn allemaal goed bereikbaar via de A1 en de A6 en bieden veel mogelijkheden op het gebied van wonen, werken en recreatie.

Netnummers van gemeente Gooise Meren

Het netnummer van gemeente Gooise Meren is 035. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers die beginnen met 035 in de gemeente Gooise Meren en omgeving.

Bekende plaatsen in gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg. Deze plaatsen hebben allemaal hun eigen charme en bieden veel mogelijkheden op het gebied van wonen, werken en recreatie.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgebreid ingegaan op de verschillende aspecten van de gemeente Gooise Meren, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. De gemeente Gooise Meren is een prachtige gemeente in het hart van het Gooi en biedt veel mogelijkheden op het gebied van wonen, werken en recreatie.

FAQs

1. Wat is het oppervlakte van gemeente Gooise Meren?
Antwoord: Het oppervlakte van gemeente Gooise Meren is 72,24 km².

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Gooise Meren?
Antwoord: Gemeente Gooise Meren telt ruim 57.000 inwoners.

3. Welke wijken heeft gemeente Gooise Meren?
Antwoord: Gemeente Gooise Meren is opgedeeld in zes wijken: Bussum-Zuid, Bussum-Noord, Naarden, Muiden, Muiderberg en Naardermeer.

4. Welk treinstation heeft gemeente Gooise Meren?
Antwoord: Gemeente Gooise Meren heeft één treinstation: station Naarden-Bussum.

5. Welke bekende plaatsen heeft gemeente Gooise Meren?
Antwoord: Gemeente Gooise Meren heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg.