Postcodes gemeente breda

Postcodenummers van gemeente Breda: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Breda, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel geven we je een overzicht van alle informatie die je nodig hebt over de postcodenummers van de gemeente Breda. We behandelen onder andere algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Lees verder om meer te weten te komen over dit onderwerp.

Algemene informatie

De gemeente Breda ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van 129,15 km². In de gemeente Breda wonen ongeveer 183.000 mensen. De gemeente bestaat uit verschillende wijken en buurten, waaronder Breda Centrum, Breda Noord, Breda Zuid-Oost en Breda West. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer, die we later in dit artikel zullen behandelen.

Wijken

De gemeente Breda heeft verschillende wijken, elk met hun eigen karakter en postcodenummer. Hieronder vind je een overzicht van de wijken in Breda met hun bijbehorende postcodenummers:

– Breda Centrum: 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819
– Breda Noord: 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827
– Breda Oost: 4819, 4824, 4834, 4835, 4836
– Breda Zuid-Oost: 4817, 4818, 4819, 4823, 4824
– Breda West: 4811, 4812, 4813, 4814, 4815

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Breda ligt op de breedtegraad van 51.58727 en de lengtegraad van 4.77613. De gemeente grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Etten-Leur, Oosterhout, Zundert en Alphen-Chaam. De gemeente Breda heeft ook verschillende treinstations, waar we later in dit artikel meer over zullen vertellen.

Demografische gegevens

De gemeente Breda heeft ongeveer 183.000 inwoners en is daarmee de negende grootste gemeente van Nederland. De gemeente heeft een gemiddelde leeftijd van 41 jaar en een gemiddeld huishoudinkomen van €40.600,- per jaar. De meeste inwoners van de gemeente Breda zijn tussen de 20 en 40 jaar oud.

Treinstations

De gemeente Breda heeft verschillende treinstations, waaronder Station Breda, Station Prinsenbeek en Station Breda-Prinsenbeek. Station Breda is het belangrijkste treinstation van de gemeente en ligt aan de spoorlijnen tussen Rotterdam en Antwerpen en tussen Amsterdam en België. Vanaf Station Breda kun je gemakkelijk reizen naar andere steden in Nederland en België.

Gemeentes rondom

De gemeente Breda grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Etten-Leur, Oosterhout, Zundert en Alphen-Chaam. Elke gemeente heeft zijn eigen postcodenummers, die we later in dit artikel zullen behandelen.

Netnummers

Het netnummer van Breda is 076. Als je vanuit het buitenland naar Breda wilt bellen, dan moet je eerst het landnummer van Nederland intoetsen (+31) en vervolgens het netnummer van Breda (076) en het telefoonnummer.

Bekende plaatsen

Breda heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het Kasteel van Breda, het Chassé Theater, de Grote Kerk en de Nieuwe Mark. Het Kasteel van Breda is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en werd gebruikt als residentie van de Nassaus, de voorouders van ons koningshuis. Het Chassé Theater is een van de grootste theaters van Nederland en biedt een gevarieerd programma van toneel, dans en muziek. De Grote Kerk is een van de oudste kerken van Nederland en heeft een rijke geschiedenis. De Nieuwe Mark is een vernieuwd stadsdeel met winkels, restaurants en woningen.

Conclusie

In dit artikel hebben we je een overzicht gegeven van de postcodenummers van de gemeente Breda. We hebben verschillende onderwerpen behandeld, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je nu een beter beeld van de postcodenummers van de gemeente Breda en kun je deze informatie gebruiken voor je eigen doeleinden.

FAQs

1. Wat is het grootste treinstation van Breda?
Antwoord: Het grootste treinstation van Breda is Station Breda.

2. Wat is het gemiddelde huishoudinkomen in de gemeente Breda?
Antwoord: Het gemiddelde huishoudinkomen in de gemeente Breda is €40.600,- per jaar.

3. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Breda?
Antwoord: De gemeente Breda heeft ongeveer 183.000 inwoners.

4. Aan welke gemeentes grenst de gemeente Breda?
Antwoord: De gemeente Breda grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Etten-Leur, Oosterhout, Zundert en Alphen-Chaam.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Breda?
Antwoord: Bekende plaatsen in Breda zijn het Kasteel van Breda, het Chassé Theater, de Grote Kerk en de Nieuwe Mark.