Postcodes gemeente barneveld

Postcodenummers van gemeente Barneveld: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Barneveld, ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente. We gaan het hebben over de verschillende wijken, de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Wijken in Barneveld

Barneveld is verdeeld in verschillende wijken. De grootste wijk is Barneveld-Centrum, gevolgd door Barneveld-Noord en Barneveld-Zuid. Andere wijken zijn onder andere De Burgt, Veller, Norschoten, en Zuid Terschuur. Elk van deze wijken heeft een eigen postcodenummer, wat het makkelijk maakt om post te versturen naar de juiste plek.

Geografische (GPS) informatie

Barneveld ligt in de provincie Gelderland en is gelegen tussen de steden Amersfoort en Apeldoorn. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 107 vierkante kilometer en telt ongeveer 57.000 inwoners. De gemeente is omringd door verschillende plaatsen, waaronder Nijkerk, Putten, Ede, en Scherpenzeel.

Demografische gegevens

De gemeente Barneveld is een vrij jonge gemeente, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 40 jaar. Ongeveer 30% van de inwoners is jonger dan 20 jaar, terwijl ongeveer 20% ouder is dan 65 jaar. De meeste inwoners van de gemeente zijn christelijk, en dan met name protestants.

Treinstations

In Barneveld zijn twee treinstations te vinden: Barneveld Centrum en Barneveld Noord. Beide stations maken deel uit van de Valleilijn, die loopt van Amersfoort naar Ede-Wageningen.

Gemeentes rondom

Barneveld is omringd door verschillende gemeentes. Zo ligt Nijkerk in het westen, Putten in het noordwesten, Ede in het oosten, en Scherpenzeel in het zuiden.

Netnummers

Het netnummer van Barneveld is 0342. Dit netnummer wordt gebruikt bij het bellen naar vaste telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen

Barneveld staat bekend om zijn pluimveehouderijen en eierhandel. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals kasteel De Schaffelaar en het Oude Raadhuis. Ook zijn er verschillende evenementen die jaarlijks plaatsvinden, zoals de Ballonfiƫsta en de Oud Veluwse Markt.

FAQs

1. Hoeveel postcodenummers heeft de gemeente Barneveld?
De gemeente Barneveld heeft verschillende postcodenummers, afhankelijk van de wijk waarin je woont.

2. Welke treinstations zijn er te vinden in Barneveld?
In Barneveld zijn twee treinstations te vinden: Barneveld Centrum en Barneveld Noord.

3. Wat is het netnummer van Barneveld?
Het netnummer van Barneveld is 0342.

4. Wat zijn de bekendste bezienswaardigheden in Barneveld?
Barneveld staat bekend om zijn pluimveehouderijen en eierhandel. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals kasteel De Schaffelaar en het Oude Raadhuis.

5. Welke gemeentes liggen er rondom Barneveld?
Barneveld is omringd door verschillende gemeentes, waaronder Nijkerk, Putten, Ede, en Scherpenzeel.

Conclusie

In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Barneveld. We hebben het gehad over de verschillende wijken, de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een beter beeld gekregen van deze gemeente en de postcodenummers die erbij horen.