Postcodes gemeente peel en maas

Postcodenummers van gemeente Peel en Maas: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Peel en Maas, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alle algemene informatie over de postcodenummers in deze gemeente, evenals informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, omliggende gemeentes, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over postcodenummers

Een postcodenummer bestaat uit vier cijfers, gevolgd door twee letters. Het eerste cijfer geeft de regio aan, terwijl de laatste twee letters de straat aangeven. In Nederland zijn er meer dan 4300 postcodes. De gemeente Peel en Maas heeft in totaal 12 verschillende postcodes. Hieronder vind je meer informatie over deze postcodes.

Postcodes in Peel en Maas

1. Postcode 5761
Deze postcode bevindt zich in de wijk Meijel en heeft als bijbehorende straten: Aan de School, Achter de Molen, Aronskelk, Beekstraat, Bernhardstraat, Beringe, Campersbosje, enz.

2. Postcode 5763
Deze postcode bevindt zich in de wijk Meijel en heeft als bijbehorende straten: Aan de Koeberg, Akkerstraat, Beemdstraat, Bemveldstraat, Bosrand, Broekhuizerstraat, Dopheide, enz.

3. Postcode 5764
Deze postcode bevindt zich in de wijk Meijel en heeft als bijbehorende straten: Aan de Varen, Achter de Hoven, Blauwververstraat, De Kwikstaart, Eikenprocessierups, Eilertstraat, enz.

4. Postcode 5801
Deze postcode bevindt zich in de wijk Venray en heeft als bijbehorende straten: Antoniuslaan, Beatrixstraat, Berkenlaan, Bleek, Burgemeester van de Berghstraat, Casinoweg, enz.

5. Postcode 5802
Deze postcode bevindt zich in de wijk Venray en heeft als bijbehorende straten: Acaciastraat, Beatrixstraat, Bergweg, Bleek, Brem, Burgemeester van de Berghstraat, enz.

6. Postcode 5803
Deze postcode bevindt zich in de wijk Venray en heeft als bijbehorende straten: Azaleasingel, Beatrixstraat, Bergweg, Bleek, Brem, Burgemeester van de Berghstraat, enz.

7. Postcode 5804
Deze postcode bevindt zich in de wijk Venray en heeft als bijbehorende straten: Acaciahof, Beatrixstraat, Bergweg, Bleek, Brem, Burgemeester van de Berghstraat, enz.

8. Postcode 5807
Deze postcode bevindt zich in de wijk Venray en heeft als bijbehorende straten: Amerikaanse Eik, Berkenlaan, Bernhardstraat, Blauwververstraat, Boekweit, Boterbloem, enz.

9. Postcode 5811
Deze postcode bevindt zich in de wijk Castenray en heeft als bijbehorende straten: Aan de Paal, Bakelseweg, Beekweg, Blaktdijk, Castenrayseweg, Deurneseweg, enz.

10. Postcode 5835
Deze postcode bevindt zich in de wijk Beugen en heeft als bijbehorende straten: Achter de Hoven, Beugen, Beugenseweg, Boxmeerseweg, De Klef, Elsendorpseweg, enz.

11. Postcode 5851
Deze postcode bevindt zich in de wijk Afferden en heeft als bijbehorende straten: Achterbroekweg, Afferden, Alverman, Baanweg, Beeksteeg, Bergenbosweg, enz.

12. Postcode 5864
Deze postcode bevindt zich in de wijk Meerlo en heeft als bijbehorende straten: Asdonkseweg, Beekweg, Bong, Broekhuizerweg, De Leeuwerik, De Melder, enz.

Wijken in Peel en Maas

Peel en Maas heeft in totaal vier wijken, namelijk Maasbree, Kessel, Helden en Meijel.

Maasbree
Maasbree is een dorp in de gemeente Peel en Maas en heeft een inwoneraantal van ongeveer 4500 mensen. Het dorp ligt in het noorden van de gemeente en bestaat uit verschillende buurtschappen, waaronder Baarlo, Helden, Kessel, Meijel en Panningen.

Kessel
Kessel is een dorp in de gemeente Peel en Maas en heeft een inwoneraantal van ongeveer 1300 mensen. Het dorp ligt in het noorden van de gemeente en bestaat uit verschillende buurtschappen, waaronder Baarlo, Helden, Maasbree, Meijel en Panningen.

Helden
Helden is een dorp in de gemeente Peel en Maas en heeft een inwoneraantal van ongeveer 5800 mensen. Het dorp ligt in het midden van de gemeente en bestaat uit verschillende buurtschappen, waaronder Baarlo, Kessel, Maasbree, Meijel en Panningen.

Meijel
Meijel is een dorp in de gemeente Peel en Maas en heeft een inwoneraantal van ongeveer 6500 mensen. Het dorp ligt in het zuiden van de gemeente en bestaat uit verschillende buurtschappen, waaronder Baarlo, Helden, Kessel, Maasbree en Panningen.

Geografische (GPS) informatie

Peel en Maas ligt in het zuidoosten van Nederland, in de provincie Limburg. De gemeente heeft een oppervlakte van 162,05 km² en wordt begrensd door de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Bergen, Venray, Beesel en Nederweert. De gemeente ligt op een hoogte van ongeveer 20 meter boven zeeniveau. De GPS-coördinaten van Peel en Maas zijn 51.3117° N, 5.9715° E.

Demografische gegevens

De gemeente Peel en Maas heeft in totaal 43.570 inwoners, waarvan 22.020 mannen en 21.550 vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar. De bevolkingsdichtheid bedraagt 269 inwoners per km². Ongeveer 83% van de bevolking is autochtoon, terwijl 17% van de bevolking een migratieachtergrond heeft.

Treinstations

In de gemeente Peel en Maas zijn geen treinstations te vinden. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Venlo. Dit station ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van de gemeente.

Gemeentes rondom Peel en Maas

Peel en Maas wordt begrensd door de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Bergen, Venray, Beesel en Nederweert. Hieronder vind je meer informatie over deze gemeentes.

Venlo
Venlo is een gemeente in de provincie Limburg en heeft een oppervlakte van 128,92 km². De gemeente heeft in totaal 100.045 inwoners, waarvan 50.085 mannen en 49.960 vrouwen.

Horst aan de Maas
Horst aan de Maas is een gemeente in de provincie Limburg en heeft een oppervlakte van 142,38 km². De gemeente heeft in totaal 42.972 inwoners, waarvan 21.502 mannen en 21.470 vrouwen.

Bergen
Bergen is een gemeente in de provincie Limburg en heeft een oppervlakte van 107,48 km². De gemeente heeft in totaal 13.013 inwoners, waarvan 6.563 mannen en 6.450 vrouwen.

Venray
Venray is een gemeente in de provincie Limburg en heeft een oppervlakte van 146,84 km². De gemeente heeft in totaal 43.132 inwoners, waarvan 21.495 mannen en 21.637 vrouwen.

Beesel
Beesel is een gemeente in de provincie Limburg en heeft een oppervlakte van 29,10 km². De gemeente heeft in totaal 13.930 inwoners, waarvan 6.982 mannen en 6.948 vrouwen.

Nederweert
Nederweert is een gemeente in de provincie Limburg en heeft een oppervlakte van 101,98 km². De gemeente heeft in totaal 16.746 inwoners, waarvan 8.339 mannen en 8.407 vrouwen.

Netnummers

Peel en Maas heeft twee verschillende netnummers, namelijk 077 en 077-850. Het netnummer 077 wordt gebruikt voor de gemeente zelf, terwijl het netnummer 077-850 wordt gebruikt voor de plaatsen Kessel en Baarlo.

Bekende plaatsen

Peel en Maas heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder:

1. Meijel
Meijel is een dorp in de gemeente Peel en Maas en staat bekend om zijn jaarlijkse bloemencorso.

2. Kessel
Kessel is een dorp in de gemeente Peel en Maas en staat bekend om zijn kasteelruïne en jaarlijkse kermis.

3. Baarlo
Baarlo is een dorp in de gemeente Peel en Maas en staat bekend om zijn kasteel, de Kasteeltuinen en jaarlijkse kermis.

4. Maasbree
Maasbree is een dorp in de gemeente Peel en Maas en staat bekend om zijn jaarlijkse kermis.

5. Helden
Helden is een dorp in de gemeente Peel en Maas en staat bekend om zijn jaarlijkse kermis en carnaval.

FAQs

1. Wat zijn postcodes?
Postcodes zijn unieke combinaties van cijfers en letters die worden gebruikt om brieven en pakketten te verzenden naar specifieke adressen.

2. Hoeveel postcodes heeft Peel en Maas?
Peel en Maas heeft in totaal 12 verschillende postcodes.

3. Welke wijken heeft Peel en Maas?
Peel en Maas heeft vier verschillende wijken, namelijk Maasbree, Kessel, Helden en Meijel.

4. Hoeveel inwoners heeft Peel en Maas?
Peel en Maas heeft in totaal 43.570 inwoners.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in Peel en Maas?
Peel en Maas heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Meijel, Kessel, Baarlo, Maasbree en Helden.