Postcodes gemeente voorschoten

Postcodenummers van gemeente Voorschoten: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers in gemeente Voorschoten, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je een overzicht van de postcodes in Voorschoten, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Dit artikel is bedoeld om je te helpen bij het vinden van de informatie die je nodig hebt.

Algemene informatie

Voorschoten is een gemeente in de provincie Zuid-Holland, gelegen tussen Leiden en Wassenaar. De gemeente heeft een oppervlakte van 11,56 km² en telt ongeveer 25.000 inwoners. Voorschoten bestaat uit drie wijken, namelijk Centrum, Noord-Hofland en Adegeest.

Postcodes

Voorschoten heeft in totaal 4 postcodes, namelijk 2251, 2252, 2253 en 2254. De postcodes zijn als volgt verdeeld over de wijken:

– Centrum: 2251
– Noord-Hofland: 2252
– Adegeest: 2253 en 2254

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Voorschoten ligt op een hoogte van 1 meter boven zeeniveau en heeft een oppervlakte van 11,56 km². De coördinaten van Voorschoten zijn 52.1326° N, 4.4376° E. De gemeente grenst aan de gemeenten Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Leiden en Oegstgeest.

Demografische gegevens

Voorschoten heeft ongeveer 25.000 inwoners en een bevolkingsdichtheid van 2.164 inwoners per km². De gemeente heeft een relatief hoog percentage ouderen, namelijk 24% van de bevolking is ouder dan 65 jaar. Het gemiddelde inkomen per huishouden is €54.000,- per jaar.

Treinstations

Voorschoten heeft een eigen treinstation, namelijk station Voorschoten. Dit station ligt aan de spoorlijn tussen Leiden en Den Haag. Vanaf station Voorschoten vertrekken treinen richting onder andere Leiden, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

Gemeentes rondom

Voorschoten grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Leiden en Oegstgeest. Wassenaar ligt ten westen van Voorschoten, Leidschendam-Voorburg ten noorden, Leiden ten oosten en Oegstgeest ten zuiden.

Netnummers

Het netnummer van Voorschoten is 071. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente en voor omliggende plaatsen zoals Wassenaar, Leidschendam en Leiden.

Bekende plaatsen

Voorschoten heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder kasteel Duivenvoorde, de Vlietlanden en Museum Voorschoten. Kasteel Duivenvoorde is een kasteel uit de 13e eeuw en ligt aan de rand van Voorschoten. De Vlietlanden zijn een natuurgebied in de buurt van Voorschoten en zijn populair bij wandelaars en fietsers. Museum Voorschoten is een museum dat zich richt op de geschiedenis van Voorschoten en omgeving.

FAQs

1. Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden in Voorschoten?
Het gemiddelde inkomen per huishouden in Voorschoten is €54.000,- per jaar.

2. Hoeveel postcodes heeft Voorschoten?
Voorschoten heeft in totaal 4 postcodes, namelijk 2251, 2252, 2253 en 2254.

3. Welke gemeentes grenzen aan Voorschoten?
Voorschoten grenst aan de gemeentes Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Leiden en Oegstgeest.

4. Wat zijn de coördinaten van Voorschoten?
De coördinaten van Voorschoten zijn 52.1326° N, 4.4376° E.

5. Hoeveel inwoners heeft Voorschoten?
Voorschoten heeft ongeveer 25.000 inwoners.

Conclusie

We hopen dat dit artikel je meer inzicht heeft gegeven in de postcodenummers van gemeente Voorschoten. We hebben je algemene informatie gegeven over de gemeente, de postcodes, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de gemeente Voorschoten.