Postcodes gemeente neerijnen

Postcodenummers van gemeente Neerijnen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Neerijnen, dan ben je op de juiste plek. In deze uitgebreide en geoptimaliseerde post gaan we dieper in op de algemene informatie over deze gemeente, de wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over de gemeente Neerijnen

De gemeente Neerijnen is gelegen in het westen van de provincie Gelderland. Het heeft een oppervlakte van 5.374 hectare en telt 12.408 inwoners (per 1 januari 2021). De gemeente is ontstaan in 1978 na een herindeling van de voormalige gemeenten Haaften, Neerijnen, Ophemert en Varik.

Wijken in de gemeente Neerijnen

De gemeente Neerijnen is opgedeeld in zeven wijken, namelijk:

1. Est en Opijnen
2. Haaften
3. Heesselt
4. Hellouw
5. Neerijnen
6. Tuil
7. Varik

Elke wijk heeft zijn eigen karakteristieken en bezienswaardigheden. In Est en Opijnen vind je bijvoorbeeld kasteel Opijnen, terwijl je in Hellouw kunt genieten van de prachtige natuurgebieden.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Neerijnen heeft een oppervlakte van 5.374 hectare. De gemeente grenst aan de gemeenten Tiel, Geldermalsen, West Maas en Waal, Zaltbommel en Lingewaal. De gemeente ligt aan de rivier de Waal en heeft een aantal mooie natuurgebieden, zoals de uiterwaarden.

Demografische gegevens

In de gemeente Neerijnen wonen in totaal 12.408 mensen (per 1 januari 2021). De gemeente heeft een relatief oudere bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar. Daarnaast is het percentage 65-plussers in deze gemeente relatief hoog, namelijk 23,3%.

Treinstations in de buurt

De gemeente Neerijnen heeft zelf geen treinstations, maar er zijn wel treinstations in de buurt. Zo kun je vanuit Tiel en Geldermalsen de trein nemen naar diverse bestemmingen in Nederland.

Gemeentes rondom Neerijnen

De gemeente Neerijnen grenst aan diverse andere gemeentes. Zo grenst het in het noorden aan de gemeente Tiel, in het oosten aan de gemeente Geldermalsen, in het zuiden aan de gemeente West Maas en Waal en in het westen aan de gemeentes Zaltbommel en Lingewaal.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Neerijnen is 0418. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in deze gemeente.

Bekende plaatsen

In de gemeente Neerijnen zijn diverse bekende plaatsen te vinden. Zo is Haaften bekend vanwege het kasteel en Hellouw vanwege de prachtige natuurgebieden. Ook kasteel Opijnen en het dorp Varik zijn zeker een bezoekje waard.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van de gemeente Neerijnen?
De postcodenummers van de gemeente Neerijnen zijn 4010-4011, 4023-4024, 4061-4064 en 4182-4185.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Neerijnen?
De gemeente Neerijnen telt per 1 januari 2021 in totaal 12.408 inwoners.

3. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in de gemeente Neerijnen?
De gemeente Neerijnen heeft diverse bezienswaardigheden, zoals kasteel Opijnen, de prachtige natuurgebieden in Hellouw en het dorp Varik.

4. Welke treinstations liggen er in de buurt van de gemeente Neerijnen?
De gemeente Neerijnen heeft zelf geen treinstations, maar er zijn wel treinstations in de buurt, zoals in Tiel en Geldermalsen.

5. Wat is het netnummer van de gemeente Neerijnen?
Het netnummer van de gemeente Neerijnen is 0418.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de gemeente Neerijnen, dan heb je in deze post alle belangrijke informatie gevonden. We hebben dieper ingegaan op de algemene informatie over deze gemeente, de wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een beter beeld gekregen van deze mooie gemeente in het westen van Gelderland.