Postcodes gemeente koggenland

Postcodenummers van gemeente koggenland: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, en Bekende plaatsen

Ben je op zoek naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Koggenland? Dan ben je op de juiste plaats. In dit artikel behandelen we alle informatie over de postcodenummers van de gemeente Koggenland, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over de postcodenummers in Koggenland

Postcodes zijn belangrijk voor het correct afleveren van post en pakketten. De gemeente Koggenland heeft in totaal 10 postcodenummers. Deze postcodes zijn verdeeld over verschillende wijken in de gemeente. Om ervoor te zorgen dat jouw post op de juiste bestemming komt, is het belangrijk om de juiste postcode te gebruiken.

Wijken in Koggenland

De gemeente Koggenland is verdeeld in verschillende wijken, elk met een eigen postcode. Hieronder vind je een overzicht van de wijken en de bijbehorende postcodes:

1. Berkhout – 1647
2. De Goorn – 1648
3. Hensbroek – 1710
4. Obdam – 1713
5. Oudendijk – 1631
6. Scharwoude – 1634
7. Spierdijk – 1641
8. Ursem – 1645
9. Wogmeer – 1711
10. Zuidermeer – 1652

Geografische (GPS) informatie over Koggenland

De gemeente Koggenland ligt in de provincie Noord-Holland en heeft een oppervlakte van 82,76 km². De gemeente heeft in totaal 12.207 inwoners (per 1 januari 2021). De gemeente Koggenland grenst aan de gemeenten Medemblik, Opmeer, Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

Demografische gegevens van Koggenland

Volgens de gegevens van de gemeente Koggenland heeft de gemeente een bevolkingsdichtheid van 147 inwoners per km². De gemeente heeft in totaal 5.155 huishoudens en het gemiddelde inkomen per huishouden bedraagt € 41.900.

Treinstations in Koggenland

De gemeente Koggenland heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Obdam, dat op de lijn tussen Alkmaar en Hoorn ligt. Vanuit dit station kun je met de bus of taxi verder reizen naar je bestemming.

Gemeentes rondom Koggenland

De gemeente Koggenland grenst aan verschillende andere gemeenten. Hieronder vind je een overzicht van de gemeenten die grenzen aan de gemeente Koggenland:

1. Medemblik
2. Opmeer
3. Heerhugowaard
4. Alkmaar
5. Langedijk

Netnummers in Koggenland

Het netnummer van de gemeente Koggenland is 0229. Dit netnummer geldt voor alle wijken in de gemeente.

Bekende plaatsen in Koggenland

Koggenland heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Obdam, De Goorn en Berkhout. Obdam is een klein dorp met een gezellig centrum en een aantal mooie kerken. De Goorn is een dorp met een rijke historie en veel mooie gebouwen. Berkhout is een klein dorpje dat vooral bekend is vanwege het jaarlijkse Bloemencorso dat er gehouden wordt.

FAQs

1. Wat is een postcodenummer?
Een postcodenummer is een reeks van vier cijfers die aan een bepaalde wijk of buurt is gekoppeld. Het wordt gebruikt om post en pakketten op de juiste bestemming te krijgen.

2. Hoeveel postcodenummers heeft Koggenland?
Koggenland heeft in totaal 10 postcodenummers.

3. Welke wijken heeft Koggenland?
Koggenland heeft verschillende wijken, waaronder Berkhout, De Goorn, Hensbroek, Obdam, Oudendijk, Scharwoude, Spierdijk, Ursem, Wogmeer en Zuidermeer.

4. Heeft Koggenland een treinstation?
Nee, Koggenland heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Obdam.

5. Welke gemeentes grenzen aan Koggenland?
Koggenland grenst aan de gemeenten Medemblik, Opmeer, Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle informatie over de postcodenummers van de gemeente Koggenland behandeld. We hebben gekeken naar de verschillende wijken in de gemeente, de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Door deze informatie te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jouw post en pakketten op de juiste bestemming terechtkomen.