Postcodes gemeente roosendaal

Postcodenummers van gemeente Roosendaal: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Roosendaal, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je een overzicht van alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente. We bespreken onder andere de algemene informatie, de wijken, de geografische (GPS) informatie, de demografische gegevens, de treinstations, de gemeentes rondom, de netnummers en de bekende plaatsen.

Algemene informatie

Roosendaal is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en telt ruim 77.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de volgende wijken: Centrum, Westrand, Langdonk, Kalsdonk, Kroeven, Tolberg, Weihoek, Burgerhout en Grootenboer. Het postcodenummer van Roosendaal is 4700.

Wijken

Centrum: Het centrum van Roosendaal is het kloppend hart van de stad. Hier vind je veel winkels, restaurants en cafés. Het postcodenummer van het centrum is 4701.

Westrand: De wijk Westrand ligt aan de westkant van Roosendaal en is vooral een woongebied. Het postcodenummer van Westrand is 4702.

Langdonk: De wijk Langdonk is een van de grootste wijken van Roosendaal en ligt aan de noordkant van de stad. Het postcodenummer van Langdonk is 4707.

Kalsdonk: De wijk Kalsdonk ligt aan de oostkant van Roosendaal en is vooral een woongebied. Het postcodenummer van Kalsdonk is 4708.

Kroeven: De wijk Kroeven ligt aan de zuidkant van Roosendaal en is vooral een woongebied. Het postcodenummer van Kroeven is 4703.

Tolberg: De wijk Tolberg ligt aan de noordkant van Roosendaal en is vooral een woongebied. Het postcodenummer van Tolberg is 4709.

Weihoek: De wijk Weihoek ligt aan de oostkant van Roosendaal en is vooral een woongebied. Het postcodenummer van Weihoek is 4704.

Burgerhout: De wijk Burgerhout ligt aan de zuidkant van Roosendaal en is vooral een woongebied. Het postcodenummer van Burgerhout is 4706.

Grootenboer: De wijk Grootenboer ligt aan de westkant van Roosendaal en is vooral een woongebied. Het postcodenummer van Grootenboer is 4705.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Roosendaal ligt in het westen van de provincie Noord-Brabant en grenst aan de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Rucphen en Woensdrecht. De GPS-coördinaten van Roosendaal zijn 51.5304° N, 4.4583° E.

Demografische gegevens

Roosendaal telt ruim 77.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 107,19 km². De bevolkingsdichtheid is dus ongeveer 720 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 41 jaar.

Treinstations

Roosendaal heeft een eigen treinstation, genaamd Station Roosendaal. Dit station is een belangrijk knooppunt voor treinverkeer tussen Nederland en België.

Gemeentes rondom

Roosendaal grenst aan de volgende gemeentes:

– Bergen op Zoom
– Halderberge
– Rucphen
– Woensdrecht

Netnummers

Het netnummer van Roosendaal is 0165. Dit netnummer geldt ook voor de omliggende gemeentes.

Bekende plaatsen

Roosendaal heeft een aantal bekende plaatsen, zoals het Tongerloplein, de Kade en het Rosada Outlet Shopping Center. Ook zijn er jaarlijks verschillende evenementen, zoals het Roosendaals Treffen en het Roosendaal Jazz Festival.

Conclusie

In dit artikel hebben we je een overzicht gegeven van alles wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Roosendaal. We hebben onder andere de algemene informatie, de wijken, de geografische (GPS) informatie, de demografische gegevens, de treinstations, de gemeentes rondom, de netnummers en de bekende plaatsen besproken. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van deze mooie gemeente in Noord-Brabant.

FAQs

1. Wat is het postcodenummer van Roosendaal?
Het postcodenummer van Roosendaal is 4700.

2. Uit hoeveel wijken bestaat Roosendaal?
Roosendaal bestaat uit negen wijken: Centrum, Westrand, Langdonk, Kalsdonk, Kroeven, Tolberg, Weihoek, Burgerhout en Grootenboer.

3. Wat is het netnummer van Roosendaal?
Het netnummer van Roosendaal is 0165.

4. Welke gemeentes grenzen aan Roosendaal?
Roosendaal grenst aan de gemeentes Bergen op Zoom, Halderberge, Rucphen en Woensdrecht.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in Roosendaal?
Roosendaal heeft onder andere het Tongerloplein, de Kade en het Rosada Outlet Shopping Center.